Wedden op voetbal

Wedstrijden

Dapper Jong AZ onderuit bij Cambuur

Het is Jong AZ niet gelukt om voor de tweede keer in een week te stunten. Na de verrassende overwinning op De Graafschap ging de ploeg van Stam en Vonk vanavond met 3-1 onderuit bij koploper Cambuur Leeuwarden. De Alkmaarders schoten nog wel uit de startblokken. Na drie minuten bracht Correia zijn ploeg namelijk al aan de leiding. De huurling van Manchester City veroverde de bal, kapte een tegenstander uit en schoot de 0-1 binnen.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong. Nadat Mühren zijn oude ploeg al tweemaal waarschuwde was het Akoy die na twintig minuten op aangeven van diezelfde Mühren de gelijkmaker aantekende. Twee minuten later kwam Jong AZ zelfs op achterstand door een treffer van Kallon.

De ploeg van Stam en Vonk herstelde zich hierna en kreeg voor rust via Margaret nog twee kansen om langszij te komen. De aanvaller scoorde echter niet, waardoor de voorsprong voor Cambuur op het bord bleef staan. In de tweede helft waren er kansen over en weer, en net op het moment dat de gelijkmaker eraan zat te komen besliste de thuisploeg het duel. Robert Mühren deelde de genadeslag uit.

Karakteristieken

Doelpunten: 3′ Correia 0-1, 19′ Akoy 1-1, 21′ Kallon 2-1, 76′ Mühren 3-1

Gele kaart: Church (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Weigelt (63′ Jacobs), Bakker, Oosting; Koopmeiners (c), Taabouni, Goudmijn; Correia, Margaret (58′ Sedlacek), Reijnders

Opstelling Cambuur Leeuwarden: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa; Akoy, Hoedemakers, Maulun; Paulissen (66′ Oratmangoen), Mühren (85′ Ladan), Kallon (80′ Bangura)

Pro Shots | Andy Zuidema

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com