Elftal en Technische staf

Dani de Wit inzetbaar tegen PSV

Dani de Wit kon afgelopen zomer weg bij AZ

AZ kan komende zaterdag tóch beschikken over Dani de Wit. De nummer 10 van AZ, afgelopen zondag nog in het uitvak te zien, zit een schorsing uit van 3 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk. Doordat AZ tegen die schorsing in beroep is gegaan is deze schorsing voorlopig opgeschort. Dit betekent dat de Noord-Hollander waarschijnlijk het middenveld in Eindhoven zal vormen, samen met Clasie en Reijnders. 

Toppers

Een meevaller voor AZ dus. Enkel een overwinning betekent dat AZ zich handhaaft in de kopgroep van de Eredivisie. De Wit heeft zich meermaals bewezen als belangrijke kracht in topwedstrijden. Niet per sé met doelpunten en/of assists maar met een groot loopvermogen, strijdlust en goed drukzetten is hij met regelmaat onmisbaar gebleken tegen ”de grote drie”.

Concurrentie

Afgelopen zaterdag werd De Wit vervangen door zomeraanwinst Bazoer. Hoewel de hele ploeg een onvoldoende kreeg, gold dit zeker ook voor Bazoer. Na de winterstop zal De Wit tevens concurrentie krijgen van recordaankoop (post-Scheringa-tijdperk) Djordje Mihailovic. De Amerikaan is al aangesloten in Alkmaar en zal direct zijn stempel willen drukken op het middenveld.

Uitspraak beroep

De uiteindelijke uitspraak in deze zaak zal dus na komend weekend plaatsvinden. Dan zal blijken of De Wit na de winterstop direct de concurrentie aan kan gaan met Mihailovic of dat hij noodgedwongen zal moeten toekijken bij de eerste wedstrijden van 2023.

Jordy Breet
Op 7 jarige leeftijd met Pa mee naar de Alkmaarderhout voor de afscheidswedstrijd van Peter Wijker, vervolgens nooit meer weggegaan. Tegenwoordig present in vak W op de van der Ben tribune. Undercover woonachtig in Haarlem. Geïnteresseerd in Europese supporterscultuur. Krijgt kippenvel van juichende mensenmassa's.

    Comments are closed.

    0 %