Overig nieuws

Crowdfunding voor Donny van Iperen

Oud-AZ’er Donny van Iperen is op 6 augustus jl. in coma geraakt na een ongelukkige botsing tijdens een voetbalwedstrijd bij zijn club FC Zimbru Chisinau in Moldavië. Na een vrije trap stompt de keeper de bal weg en schampt hierna Van Iperen, die daarna roerloos op de grond blijft liggen.

De eerste weken was er veel onduidelijk over het lot van de verdediger. Over het leven van Van Iperen en daarna over de schade die is aangericht in belangrijke delen van de hersenen. Van Iperen worstelt met zijn bewustzijn, waardoor de familie het de afgelopen weken moest doen met een knipoog of een knijpbeweging.

Recent antwoordde de voetballer met “Yes” op een vraag van een verpleger. Van Iperen kampt echter met een bewustzijnstoornis. Dit komt door schade in de thalamus, een belangrijke hersenkern en ‘supercomputer’ die belangrijke functies voor het lichaam en de geest aanstuurt.

Dat Van Iperen weer kon spreken was een grote stap, maar hij blijft worstelen. De familie is hoopvol en weten dat een volgende fase in het herstel zich gaat aandienen. Het zal echter een loodzware en lange revalidatie worden, al is de familie ervan overtuigd dat hij uiteindelijk zal overwinnen.

Van Iperen is niet rijk geworden van het voetballen en de revalidatie en behandelingen in binnen en buitenland zullen kostbaar zijn. Deze zullen niet allemaal worden vergoed, terwijl aanpassingen en hulpmiddelen duur zijn. Er is daarom een crowdfunding opgestart door de familie van Donny van Iperen.

Alle hulp is welkom en doneren kan via de onderstaande link:

Crowdfunding 

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %