AZJeugd

Coret vertrekt en loopt stage bij Premier League sensatie

Diego Coret vertrekt aan het einde van het seizoen bij AZ maar lijkt zich geen zorgen te hoeven maken over zijn toekomst. De 16-jarige doelman is op dit moment namelijk op proef bij Premier League koploper Leicester City. Coret speelde gister zelfs een testwedstrijd met Leicester City onder 18 tegen een regioselectie uit Parijs. Hij keepte in dat duel een helft en wist daarin zijn doel schoon te houden. Vrijdag neemt hij het met datzelfde elftal op tegen Sunderland. Eerder was de goalie ook al op proef bij FC Utrecht.

AZ en Coret gaan na dit seizoen uit elkaar, maar de Alkmaarders beschikken met Jasper Schendelaar al over een groot talent in zijn lichting. De 15-jarige Schendelaar maakt net als Coret dit seizoen deel uit van de selectie van AZ onder 17. Bovendien is eerstgenoemde ook nog international van Oranje onder 16 waarvoor hij reeds zes interlands speelde, ook droeg hij al vijf keer het tenue bij Oranje onder 15. De van Foresters afkomstige Schendelaar staat te boek als groot talent en blijft volgend seizoen wel actief in de Alkmaarse jeugdopleiding.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

  5 Comments

  Comments are closed.
  • Avatar
   • Avatar
  • Avatar