Bezoek het az forum
Wedstrijden

‘Competitieschema lekt uit: AZ start bij PSV’

Het competitieprogramma voor komend seizoen is vanavond uitgelekt. Het gaat hierbij om een conceptprogramma waarin AZ op zaterdag 12 augustus begint op bezoek bij PSV. De eerste thuiswedstrijd staat een week later op het programma als de Alkmaarders het op 19 augustus in eigen huis opnemen tegen ADO Den Haag. Op zaterdag 26 augustus gaat John van den Brom op bezoek bij een andere oud-werkgever, de uitwedstrijd tegen Vitesse zal dan gespeeld gaan worden.

Toppers

Wat opvalt is dat AZ redelijk veel thuiswedstrijd op de vrijdag- of zaterdagavond speelt. De uitwedstrijden zullen veelal op zondag plaats gaan vinden, evenals de risicowedstrijden in eigen huis. Op zondag 17 december staat de topper in het AFAS-Stadion tegen Ajax op het programma. Landskampioen Feyenoord komt op zondag 1 oktober op bezoek in Alkmaar. Op zondag 6 mei sluit AZ de competitie af met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Volledige programma

Za. 12 augustus: PSV-AZ
Za. 19 augustus: AZ-ADO Den Haag
Za. 26 augustus: Vitesse-AZ

Zo. 10 september: AZ-NAC Breda
Vr. 15 september: Sparta Rotterdam-AZ
Z0. 24 september: AZ-Excelsior

Z0. 1 oktober: AZ-Feyenoord
Zo. 15 oktober: FC Groningen-AZ
Zo. 22 oktober: AZ-FC Utrecht
Zo. 29 oktober: SC Heerenveen-AZ

Za. 4 november: AZ-Willem II
Zo. 19 november: Roda JC-AZ
Vr. 24 november: AZ-FC Twente

Zo. 3 december: VVV-Venlo-AZ
Za. 9 december: AZ-Heracles Almelo
Di. 12 december: PEC Zwolle-AZ
Zo. 17 december: AZ-Ajax
Za. 23 december: AZ-SC Heerenveen

Vr. 19 januari: FC Utrecht-AZ
Zo. 28 januari: Willen II-AZ

Za. 3 februari: AZ-Roda JC
Di. 6 februari: FC Twente-AZ
Za. 10 februari: AZ-VVV Venlo
Za. 17 februari: NAC Breda-AZ
Za. 24 februari: AZ-Sparta Rotterdam

Za. 3 maart: Excelsior-AZ
Zo. 11 maart: Feyenoord-AZ
Za. 17 maart: AZ-FC Groningen
Za. 31 maart: ADO Den Haag-AZ

Zo. 8 april: AZ-PSV
Vr. 13 april: Heracles-AZ
Wo. 18 april: AZ-Vitesse
Zo. 29 april: Ajax-AZ

Zo. 6 mei: AZ-PEC Zwolle

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

  20 Comments

  1. Verloren half uurtje in de trein stukgeslagen met bierviltje-berekening van het aantal seizoenkaarten dat is verkocht:

   Voor 1 juni 2017 -de deadline voor verlenging- waren er nog 2.884 plaatsen beschikbaar in de verkoop van de in totaal beschikbare 12.380 plaatsen (eretribune, deel vak J en K en M zijn niet beschikbaar) Er waren -afgerond- 9.500 szc verkocht vorig seizoen. OP dit moment zijn er nog 4.401 plaatsen beschikbaar. Dat betekent dat er op dit moment 4.401-2.884= 1.517 minder seizoenkaarten zijn verkocht in vergelijking met vorig seizoen. Teller staat dus op kleine 8.000.

   1. Als er nog 12380 vd 2884 over zijn is dat toch 9496? En niet die 8000 waar je het over hebt.

    1. Dat was vorig seizoen: nu dus nog 4.401 plekken vrij. Dus ruim 1.500 minder dan vorig jaar.

     1. Dat klopt. Dat had ik onder “supporters” op het forum ook al geschreven. Kost AZ zo’n 450.000 euro. Dank zij het “fantastische” thuis seizoen van vorige competitie. En bedankt Huiberts en v.d. Brom. Plus 2 plaatsen lager geindigd in de competitie afgelopen seizoen. Een verlies van 1 miljoen euro. !! Top !! Ga zo door. Wat een beleid (zucht).

     2. Daar zijn wij als supporters toch echt zelf bij, gewoon verlengen die kaart. Ik steun mijn club in goede en in slechte tijden, mits er geen belangrijke privé zaken tussen komen, en als ik niet een wedstrijd kan bezoeken zijn er altijd wel vrienden of familieleden die ik gelukkig kan maken met een dagje AZ.

   2. Wel netjes dat je bier drinkt met een bierviltje in de trein.

  2. 2016 2e ronde PSV — 2015 1e ronde Ajax — 2014 2e ronde Ajax — 2013 2e ronde Ajax — 2012 1e ronde Ajax — 2010 3e ronde PSV .

   Gut oh gut wat denken ze toch weer goed na bij de KNVB. De kans dat je tegen een ploeg uit de top 3 in de eerste drie ronden speelt is 40,1%. De kans dat 7 seizoenen achter elkaar gebeurt is 0,2%.
   Maar bij AZ gebeurt het weer gewoon.

   1. En wat is nu het probleem?

    1. Dat je gelijk onderaan komt te staan met rode lantaarn en dat soort geneuzel. Nee. Het gaat er natuurlijk om dat je het gevoel krijgt dat de knvb geen rekening houdt met bepaalde dingen zoals dat supporters voor de 7e keer een topwedstrijd missen door vakanties.

     1. Jeemig wat een gezeik. Krijgen we eerst dat geneuzel over de vele (slechts 2!!!) wedstrijden om 20.45 uur dat volgens Ilse weer vele wedstrijden zijn. Nu weer over het missen van een topwedstrijd. Het is een ” UIT” wedstrijd. Daar gaan een paar uit supporters naar toe. Jouw topwedstrijd thuis is uiten de vakantie periode. Lezen is zooooo moelijk. Klagen is zoooooo makkelijk

      1. En jij neemt aan dat ik dat niet gelezen heb. Als iemand een staatje geeft van de laatste 7 seizoenen dat mag ik wel aannemen dat hij/zij weet of het een uit of thuiswedstrijd betrof. Maar jij neemt aan dat ik niet naar uitwedstrijden ga. Beetje boter op je hoofd denk ik met je opmerking over lezen. En klagen doe je zelf ook, nog een keer boter.

      2. Bezoek je dan een uitwedstrijd? Goh…Meteen vakantie dan. Zucht………

  3. Gaan we weer vele wedstrijden om 20,45 uur ‘s nachts krijgen, leuk voor onze jongste supporters, die kunnen/ gaan dan niet mee. Dan is € 100,– voor een jeugd seizoenkaart toch vreselijk duur.

   1. Overdrijven is ook een vak zeg. Welgeteld 2 wedstrijden (19/8 en 10/2) zijn om 20.45 uur. Slechts 2 van de 17 thuiswedstrijden. Maar ja. We klagen ook overal over tegenwoordig. En anders verzinnen we het wel.

    1. Bij het schrijven van dit stukje waren de tijden nog niet bekend, dus gelukkig is het anders, sorry.

  4. @azfanpage

   Hoop dat er een initiatief komt vanuit de Ben Side/ supportersgroepen om massaal aankomend seizoen een uitwedstrijd en thuiswedstrijd van jong AZ te bezoeken. Volendam uit en Telstar uit 020uit. Dat zou geweldig zijn de ploeg van Martin Haar masssaal te steunen.

   Forza AZ heb nu al zin in het nieuwe seizoen!

   –Misschien kunnen jullie het programma van Jong AZ er ook opzetten.

  5. Zolang vd Brom blijft zie ik het nieuwe seizoen somber in. Hoogstwaarschijnlijk 0 punten tegen PSV. Brom kennende zal Netnie Dos Santos weer 90 minuten spelen.

  6. We kunnen wel blijven zeiken maar vd Brom is er gewoon weer bij aankomend seizoen. Denk dat het een kwestie van slikken en doorgaan is. Kan je er wat aan veranderen? Heeft het dan zin om erover door te gaan?

   Laten we met zn alle maar gewoon weer achter ons cluppie gaan staan en er het beste van maken. Ben het zeuren ook wel een beetje beu onderhand.

   Wat betreft de eerste wedstrijd, liever als eerste dan ermee eindigen. (hoewel de laatste 5 ook best pittig zijn).

   1. AZtekettet Huh heb je koorts? Zo positief heb ik jouw nog nooit op dit forum gezien. Nee maar je hebt helemaal gelijk, misschien worden wij supporters aankomend seizoen positief verrast.. you never know. Ben alleen bang dat als we de eerste wedstrijd tegen PSV uit een slecht resultaat halen de hele boel weer op z’n kop staat en iedereen zijn toetsenbord erbij pakt om #out te typen. Tuurlijk gaan we daar niet van uit maar Eindhoven away is nou niet bepaalt onze wedstrijd waar we vaak punten pakken.

    Forza AZ!

    1. Magere jaren wisselen zich doorgaans af met enkele successen. Laten we er maar vanuit gaan dat aankomend seizoen dan een succesje word. Zag Dennis Haar twee weken geleden op een strand, relax en onbezorgd. Toen dacht ik.. Misschien maak ik me ook wel te druk. Als je alles bij elkaar optelt ben ik nog steeds trots op de club. De ambitie om de top3 aan te vallen was misschien wat te vroeg, of misschien heb ik dat wel verkeerd begrepen. De grasmat, jeugdopleiding en meerdere randzaken zijn uitstekend en daarmee zit je al aan de top3.

  Comments are closed.

  Ook interessant