Columns

Column: en het kwam goed…

Drie weken terug schreef ik dat het goed zou komen. Iets wat iedereen natuurlijk wel wist, maar even moeilijk kon geloven na alle toch wel bizarre gelijke spelen. Het spel was goed, maar niet constant en het leek in mijn ogen simpelweg wat tijd nodig te hebben om er helemaal uit te komen.

De internationals zijn de wereld weer over getrokken voor de interlands en niemand zit daar in deze tijd op te wachten behalve onze eigen AZ-spelers die stuk voor stuk minuten maken op het allerhoogste niveau. Clubs houden hun hart vast wat ze nu te wachten staat met betrekking tot Covid-19 en dat doen wij als supporters ook allemaal. Je kunt je afvragen of het slim is om dit soort non-interlands er doorheen te drukken in de wereld zoals die vandaag is.

Rode Storm

Voor AZ komt deze onderbreking heel slecht uit, in de competitie was AZ oppermachtig. RKC Waalwijk en met name SC Heerenveen moesten aan de Alkmaarse dadendrang geloven. In Europa moest AZ haar meerdere erkennen in Real Sociedad dat liet zien dat goed zijn in Nederland niet goed genoeg is om op de plek te komen waar zowel club als spelers naartoe willen. Nadat al snel duidelijk was dat Sociedad een paar maten te groot was in Baskenland wisselde Arne Slot enkele dragende spelers. Ook gunde hij Tijs Velthuis een debuut, die daarmee de derde AZ-speler werd die in het Baskenland debuteerde, Thomas Ouwejan en Pantelis Hatzidiakos gingen hem in 2015 tegen Athletic Bilbao voor. Een mooi moment in een verder kansloze wedstrijd. Dat de hele selectie had geleerd van de felle voetballes bij  Real Sociedad bleek de zondag erop in Heerenveen. Na afloop van de wedstrijd verklaarde Arne Slot dat AZ had geleerd van de intensiteit waarmee de Basken de Alkmaarders hadden stuk gespeeld en zag dat zijn jongens die boodschap heel snel oppikten en een ‘rode storm’ op de Friezen loslieten.

Jesper Karlsson

Ook heeft niemand het in Alkmaar nog over Oussama Idrissi en dat heeft niet zozeer met Idrissi te maken, maar meer met de spectaculaire entree van Jesper Karlsson. De jonge Zweed is vanaf zijn eerste minuten in AZ1 een enorme aanwinst die scoort, assists geeft en een mooie tandem vormt met Owen Wijndal (die ook beter en beter wordt). Ook Bruno Martins Indi is nu al een aanwinst gebleken en met al zijn ervaring kan hij ons jeugdige AZ een stap verder brengen.

Lege tribunes, maar volledige steun

Als supporters kunnen we maar weinig bijdragen momenteel, maar we zagen zowel tegen Rijeka als tegen SC Heerenveen rondom de wedstrijden hele fraaie steunbetuigingen van de Ben-Side om de club te laten weten dat ‘we’ er nog zijn. In Sneek stonden supporters zondag klaar bij het hotel van AZ met een haag van fakkels met als einde een doek: Empty stands, Full support!

Ben Side actie voor Heerenveen - AZ

[coverfoto via Ed van de Pol/Soccrates]

R.R
City of Dreams! Groundhopper, heerlijk om in andere stadions te komen (nationaal, internationaal).

    Comments are closed.

    0 %