Wedstrijden

Clasie twijfelgeval voor treffen met FC Utrecht

Het is nog onduidelijk of hoofdtrainer Pascal Jansen vanmiddag kan beschikken over Jordy Clasie. De middenvelder ging vrijdagochtend met buikklachten naar huis. Fredrik Midtsjø lijkt daarentegen wel op tijd hersteld van zijn kwetsuur die hij net voor de interlandperiode opliep.

Voor de interlandbreak boekte AZ prima resultaten. De laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen (5-0 tegen Go Ahead Eagles, 1-0 tegen Jablonec en 1-3 tegen Cambuur). De Alkmaarders gaan tegen FC Utrecht uiteraard ook weer voor de volle buit. “We hebben zelf een behoorlijk rendement gehaald uit de bij elkaar gespeelde kansen in de laatste drie wedstrijden”,  vertelt Jansen op de clubwebsite. “Die lijn hopen door te trekken in de komende periode.”

FC Utrecht

FC Utrecht doet het goed in de Eredivisie. De ploeg van René Hake staat na acht gespeelde wedstrijden op de derde plaats. Voor de interlandbreak wisten de Domstedelingen zelfs te winnen op bezoek bij koploper Ajax. FC Utrecht heeft dit seizoen maar vijf doelpunten tegen gehad; alleen Ajax doet het wat dat betreft beter (2).

Recente historie

AZ en FC Utrecht kwamen elkaar de laatste jaren vaak tegen. De laatste keer dat de Alkmaarders wonnen was in januari 2019, toen Calvin Stengs een hele fraaie goal maakte.

2020-2021: AZ – FC Utrecht 0-1
Van der Streek (FC Utrecht)
2018-2019: AZ – FC Utrecht 3-0
Van Rhijn, Seuntjens, Stengs (AZ)
2017-2018: AZ – FC Utrecht 3-0
Koopmeiners, Jahanbakhsh, Van Overeem (AZ)
2016-2017: AZ – FC Utrecht 3-0 (play-offs)
Van Overeem, Ayoub e.d., Weghorst (AZ)
2016-2017: AZ – FC Utrecht 2-3
Zivkovic, Labyad, Barazite (FC Utrecht), Van der Maarel e.d., Jahanbakhsh (AZ)

 

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant