Elftal en Technische staf

Clasie, Lahdo en Martins Indi mogelijk fit voor seizoenslot AZ

AZ maakt zich op voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Zondag neemt de ploeg van Maarten Martens het in een uitverkocht huis op tegen FC Utrecht. Op het spel staat mogelijk een Champions League-ticket. Clasie, Lahdo en Martins Indi trainden afgelopen week mee en hopen hun rentree te maken tegen de Domstedelingen.

Dat vertelde Martens vrijdag in aanloop naar het slotduel tegen Voetbal International. “Na de zaterdagtraining zullen we kijken wie van hen eventueel bij de selectie kan komen. Bepaalde ervaring kunnen we altijd gebruiken in dit soort wedstrijden. Maar topfit zijn is belangrijker”, meldde de Belgische oefenmeester.AZ-trainer Maarten Martens.

Champions League lonkt

AZ verzekerde zich 28 april in Nijmegen al van een ticket voor de groepsfase van de Europa League, maar er is kans op meer. Plek drie, dat aan het eind van de rit recht geeft op de voorronde van de Champions League, lonkt. Momenteel bezet FC Twente die positie, maar als zij op bezoek bij PEC Zwolle punten verspelen liggen er mogelijkheden. Als AZ met meer dan één doelpunt verschil wint van FC Utrecht, neemt het plek drie over. Ook bestaat het scenario dat AZ en FC Twente in alle statistieken precies gelijk eindigen. In dat geval zullen de ploegen in een moeten uitvechten wie het Champions League-ticket krijgt.

De ontmoetingen tussen AZ en FC Utrecht in het AFAS Stadion staan de laatste jaren bol van doelpunten. De laatste zes onderlinge competitieduels leverden steeds meer dan drie goals op en de laatste confrontatie eindigde zelfs in 5-5. Bekijk hieronder nog eens de beelden van die knotsgekke wedstrijd.

Aftrap AZ – FC Utrecht

AZ – FC Utrecht begint zondag 19 mei om 14:30 uur. Het duel wordt niet live uitgezonden op tv, maar is wel volledig te zien via de app van ESPN. Niet dat dit uitmaakt natuurlijk, aangezien we allemaal in het stadion zitten.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %