Elftal en Technische staf

Cambuur mengt zich in strijd om gewilde Druijf

Ferdy Druijf heeft er een optie bij. Nadat eerder bekend werd dat FC Den Bosch, FC Twente en Willem II geïnteresseerd zijn om de aanvalsleider van Jong AZ tijdelijk over te nemen, voegt ook Cambuur zich in dat rijtje. Directeur Foeke Booy bevestigt tegenover Omrop Fryslan dat de club Druijf graag naar Leeuwarden haalt. ‘We hebben uitgebreid en goed gesproken, maar er hengelen meer clubs naar hem’, aldus de beleidsbepaler.

FC Twente

De Friezen lijken met name te moeten concurreren met FC Twente. Volgens geruchten is Druijf gister namelijk gister gesignaleerd in het stadion, al is dit niet bevestigd. Ook is er momenteel niks bekend over de inhoud van die eventuele gesprekken. De topscorer van Jong AZ mag de club tijdelijk verlaten, om elders onder hogere druk meer ervaring op te doen. Naar verwachting zal er één dezer dagen duidelijkheid komen.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com