HELMOND - 13-08-2021, SolarUnie stadion. Dutch Keuken Kampioen Division, season 2021-2022.. Helmond sport player Boyd Reith during the match Helmond Sport - Jong AZ.
Wedstrijden

Buurmeester schiet Jong AZ in slotseconde naar overwinning

Jong AZ heeft vanavond in de absolute slotseconde weten te winnen van Helmond Sport. Na goals van Van Landschoot (Helmond Sport) en De Jong (Jong AZ) was het Buurmeester die de Alkmaarders in de blessuretijd de overwinning bezorgde na een geweldige hakbal van Taabouni.

In de eerste helft was het Helmond Sport dat tweemaal dichtbij een voorsprong was. De thuisploeg raakte via Van Kielegom en Reith de lat, terwijl Duin en Taabouni voor Jong AZ het vijandelijke doel onder vuur namen.

Na de pauze kwamen de Brabanders via Van Landschoot op voorsprong, waarna Fedde de Jong voor de gelijkmaker zorgde. Helmond kreeg hierna de uitgelezen mogelijkheid om via Goselink de leiding te pakken, maar spits faalde van elf meter. Het bleek een dure fout want Zico Buurmeester schoot de gasten in de slotseconde naar de overwinning.

Karakteristieken

Doelpunten: 59’ Van Landschoot 1-0, 70’ De Jong 1-1, 90’ Buurmeester 2-1

Gele kaarten: Reith, Van der Sluys (Helmond Sport)

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Jacobs, Berkhout (37’ Dirks), Velthuis, Dekker (81’ Lathouwers); Buurmeester, Franken, Barasi (81’ Griffith); De Jong, Duin (46’ Sedlacek), Taabouni

Foto: Pro Shots | Toin Damen

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant