Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Europees VoetbalWedstrijden

Van den Brom: ‘Haps gaat met verdoving spelen’

AZ kan donderdag tegen Zenit ‘gewoon’ een beroep doen op Ridgeciano Haps. De rappe back verliet de woensdagtraining met een blessure, maar kan spelen tegen de ploeg uit Sint Petersburg. Dit geldt echter niet voor aanvoerder Ron Vlaar.

”Ron is geblesseerd. Hij zal dit jaar niet meer spelen”, stelt trainer John van den Brom. ”Hij gaat aan zijn herstel werken om fit mee te kunnen naar het trainingskamp in Spanje. Voor Ridgeciano is het een ander verhaal. Hij had al een blessure, maar heeft toch geprobeerd om vandaag te trainen. Morgen zal hij gewoon spelen, maar met verdoving.” Vreemd genoeg wilde de 50-jarige oefenmeester niet zeggen wat Haps exact mankeert. ”Hij heeft een blessure, meer ga ik niet zeggen. Dat vind ik niet belangrijk.”

Vervanger

Derrick Luckassen, die dit seizoen vooral als middenvelder opereert, lijkt Vlaar te gaan vervangen tegen de Russische grootmacht. Hij vormt een duo met Stijn Wuytens, die Rens van Eijden voorlopig vervangt. ”Derrick is van origine gewoon een verdediger. En gezien zijn huidige vorm, heb ik daar alle vertrouwen in. Stijn deed het al goed als vervanger van Rens, dus ik denk niet dat het een groot probleem hoeft te zijn.”

Zenit

De Alkmaarders moeten winnen om overwintering in eigen hand te houden. De opponent is hier al van verzekerd en dus zou een B-opstelling bij de Russen niet vreemd zijn. ”Ik heb geen idee met welke formatie Zenit zal gaan aantreden”, stelt Van den Brom. ”Maar voor hen staat er niet veel op het spel. Die eerste plek hebben ze al binnen, daar kunnen wij niet veel aan veranderen.”

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Brian Wijker
Over de schrijver

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

8 Comments

Comments are closed.
  • Avatar
    • Avatar
  • Avatar
  • Avatar
  • Avatar
    • Avatar
  • Avatar
  • Avatar