Wedstrijden

Van den Brom geeft AZ goede kans in Euroborg

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

AZ liep zondag in eigen huis aan tegen haar derde verliespartij op rij, toen FC Utrecht met 2-3 te sterk bleek. Vanavond (woensdag) neemt de ploeg van trainer John van den Brom het in de halve finales van de play-offs uit op tegen FC Groningen, dat in de Eredivisie op de negende plaats eindigde.

Dat deed de ploeg uit het Hoge Noorden door op de valreep met 3-5 te winnen bij FC Twente. Het elftal van coach Ernest Faber zal dus ongetwijfeld met een goed gevoel aantreden tegen AZ, dat deze wedstrijden niet had hoeven spelen als het de bekerfinale wist te winnen. ”We gaan voor een goed resultaat in Groningen”, begint Van den Brom. ”Er staat namelijk heel wat op het spel, in zowel sportief als financieel opzicht. We weten wat het is om Europees te spelen, dus dat is de uitdaging en het doel.”

Fitheid Van Eijden

Welke namen de 50-jarige Amersfoorter de wei instuurt, wil hij nog niet verklappen. Wel is duidelijk dat Rens van Eijden niet fit is, maar er lijkt slechts sprake van een vermoeidheidskwestie. ”Na een lang seizoen, waarin we meer dan vijftig wedstrijden hebben gespeeld, zit er natuurlijk vermoeidheid in de groep. De jongens moeten zelf de arbeid-rust-verhouding in de gaten houden.”

Vrijspraak Svensson

Jonas Svensson is daarentegen ‘gewoon’ inzetbaar. De Noor kreeg zondag rood nadat de scheidsrechter vond dat hij een doorgebroken speler had neergetrokken. Maandag werd de schorsing door de KNVB geseponeerd. Van den Brom spreekt van een terechte beslissing. ”Ik vond en vind de kaart onterecht. Dat Jonas nu is vrijgesproken, zegt genoeg. Alleen heeft het wel invloed gehad op onze wedstrijd.”

Jonas Svensson druipt af na zijn rode kaart tegen FC Utrecht.

AZ sloot de competitie na de nederlaag tegen de Domstedelingen af als zesde, waardoor de ambitie om de topclubs aan te vallen, dit jaar niet is waargemaakt. Van den Brom: ”Iedereen schrijft ons af. Ze vinden dat andere ploegen beter in vorm zijn. Maar wij willen heel graag het tegendeel bewijzen. En uit scoren we vrijwel altijd. Vanaf nu begint het allemaal weer opnieuw.”

FC Groningen – AZ begint vanavond om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

AZ wint in Groningen

Laden ... Laden ...

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker