Van den Brom geeft AZ goede kans in Euroborg

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

AZ liep zondag in eigen huis aan tegen haar derde verliespartij op rij, toen FC Utrecht met 2-3 te sterk bleek. Vanavond (woensdag) neemt de ploeg van trainer John van den Brom het in de halve finales van de play-offs uit op tegen FC Groningen, dat in de Eredivisie op de negende plaats eindigde.

Dat deed de ploeg uit het Hoge Noorden door op de valreep met 3-5 te winnen bij FC Twente. Het elftal van coach Ernest Faber zal dus ongetwijfeld met een goed gevoel aantreden tegen AZ, dat deze wedstrijden niet had hoeven spelen als het de bekerfinale wist te winnen. ”We gaan voor een goed resultaat in Groningen”, begint Van den Brom. ”Er staat namelijk heel wat op het spel, in zowel sportief als financieel opzicht. We weten wat het is om Europees te spelen, dus dat is de uitdaging en het doel.”

Fitheid Van Eijden

Welke namen de 50-jarige Amersfoorter de wei instuurt, wil hij nog niet verklappen. Wel is duidelijk dat Rens van Eijden niet fit is, maar er lijkt slechts sprake van een vermoeidheidskwestie. ”Na een lang seizoen, waarin we meer dan vijftig wedstrijden hebben gespeeld, zit er natuurlijk vermoeidheid in de groep. De jongens moeten zelf de arbeid-rust-verhouding in de gaten houden.”

Vrijspraak Svensson

Jonas Svensson is daarentegen ‘gewoon’ inzetbaar. De Noor kreeg zondag rood nadat de scheidsrechter vond dat hij een doorgebroken speler had neergetrokken. Maandag werd de schorsing door de KNVB geseponeerd. Van den Brom spreekt van een terechte beslissing. ”Ik vond en vind de kaart onterecht. Dat Jonas nu is vrijgesproken, zegt genoeg. Alleen heeft het wel invloed gehad op onze wedstrijd.”

Jonas Svensson druipt af na zijn rode kaart tegen FC Utrecht.

AZ sloot de competitie na de nederlaag tegen de Domstedelingen af als zesde, waardoor de ambitie om de topclubs aan te vallen, dit jaar niet is waargemaakt. Van den Brom: ”Iedereen schrijft ons af. Ze vinden dat andere ploegen beter in vorm zijn. Maar wij willen heel graag het tegendeel bewijzen. En uit scoren we vrijwel altijd. Vanaf nu begint het allemaal weer opnieuw.”

FC Groningen – AZ begint vanavond om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

AZ wint in Groningen

Laden ... Laden ...

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

7 Reacties

 • De fans hebben geen vertrouwen in deze wankele groep!
  En degene die denken dat AZ wint doen dat omdat ze het hopen
  Het voetbal en de instelling daar zijn de fans in teleurgesteld.
  Ze doen maar wat en tonen geen strijdlust.
  En zonder te strijden is het snel over…

 • Slechte pol.. ze hadden beter kunnen vragen. Krijgen ze 1 tegendoelpunt of meer

 • Zodra vd brom begint te praten over dat we een goede kans maken , hou ik mijn hart vast!!!!
  Er komt totaal geen zinnig woord uit zijn strot..
  Een echte trainer zegt over een tegenstander. …..lekker interessant.
  Ik zelf heb weinig hoop op deze wedstrijden
  Hoeveel plekken worden weer anders ingevuld? ??
  We gaan het wel beleven…

 • Na alle ellende van het afgelopen seizoen met verbluffend goed spel (not!) en een trainer die tactisch het goede spelplan, – dat zijn maatje Dennis Haar heeft bedacht -, presenteert, op de juiste manier en op tijd wisselt en ons zo oogstrelende potjes heeft gebracht, ga ik dit niet eens volgen. Ik hou niet van SM nl.

  En als die gast uit Amersfoort als een verlekkerde puber voor de camera staat te beweren dat hij er weer zin in heeft en dat de spelers ZELF moeten zorgen voor een juiste rust-arbeidsverhouding dan ben ik al helemaal klaar met hem.

  Weet je. Het is lekker weer. Een terrasje pakken is veel heilzamer als naar het gestuntel daar in het noorden te kijken. Voorspelling ? Een 3 – 0 verlies en een leeg stadion zaterdag voor de replay.

 • Ach Brom houd toch op met die onzin. Als je een speler 2 min. voor de rust wisselt tot zijn grote ongenoegen en dit seizoen voor de zoveelste keer in een andere opstelling speelt ben je ook vanavond volstrekt kansloos. Ik voorspel 3-0 voor Groningen!. Thuis wordt het ook nog eens 1-2 voor Groningen. En dan is het maar te hopen dat jouw rol na komende weekend over en uit is. Ik wil ABSOLUUT NIET NOG ZO EEN SEIZOEN HUIBERTS! De vlag mag uit voor Ron Jans of Huub Stevens hoop ik!