Komende week staat er een overleg op het programma tussen de directie van AZ en coach John van den Brom. Insteek: Het al dan niet verlengen van het contract van de trainer. Zelf laat Van den Brom geen twijfel bestaan over zijn intenties: ‘Ik zou wel voor tien jaar bij willen tekenen’, zegt hij met een knipoog tegen de NOS. Het contract van de trainer loopt komende zomer af en de kans lijkt groot dat de verbintenis verlengd gaat worden.

Vorig jaar

Vorig jaar was er rond deze tijd veel discussie rond de oefenmeester. AZ had de optie om zijn contract te verlengen, maar wachtte hier relatief lang mee. Het Alkmaarse equipe draaide niet altijd even soepel en liet het met name in thuiswedstrijden vaak afweten. Wel werd er overwinterd in Europa en werd de bekerfinale behaald. Deze werd verloren, evenals de finale van de play-offs. Na een 3-0 voorsprong uit de heenwedstrijd gingen de Alkmaarders met diezelfde cijfers onderuit in Utrecht. Na strafschoppen gingen de Domstedelingen uiteindelijk Europa in.

Aantrekkelijk

Inmiddels hangt de vlag er heel anders bij in de Kaasstad. Arne Slot versterkte afgelopen zomer de technische staf en volgde Dennis Haar op. De ploeg staat momenteel op een knappe derde plek en speelt over het algemeen leuk en aantrekkelijk voetbal. Bovendien zijn er met Koopmeiners, Ouwejan en Hatzidiakos ook weer een aantal jeugdspelers (definitief) doorgebroken. Wat dat betreft staan alle seinen op groen om door de gaan met Van den Brom.

Versterkingen

Tegelijkertijd bevestigt de trainer de interesse in Philippe Sandler. De Stentor wist eerder deze week al te melden dat de Alkmaarders een bod van maar liefst twee miljoen euro hadden uitgebracht op de verdediger. Na het vertrek van aanvallers Dos Santos en Friday is het aantrekken van een extra aanvaller ook een mogelijkheid, al ziet Van den Brom ook intern mogelijkheden om dit verlies op te vangen.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

12 Replies to “Van den Brom enthousiast: ‘Ik zou wel voor tien jaar bij willen tekenen’”

 1. 10 jaar van den Brom, ik zou het niet doen. Dat het zo goed gaat, ligt niet aan Johnny. De chemie tussen de spelers en de technische staf is veel beter.

  1. De trainers hebben daar natuurlijk ook een rol in.. anders kunnen ze de functie trainer wel opdoeken bij elke club

 2. Toch heeft Brommie uitstekende cijfers zeg nu zelf 3e,4e,6e en wellicht dit seizoen ook weer een top 3 notering. Alleen de echte zwaargewichten van Gaal en Georg Keßler deden het beter.

 3. Zou jij dat echt willen Brom? Maar een heel ander onthutsend verhaal over scheidsrechter Makkelie in het NHD vandaag. Uit een onderzoek is gebleken dat (iets wat de AZ-supporters al vermoeden) scheidsrechter Makkelie clubs als Ajax, Feijenoord en PSV duidelijk bevoordeelt. Nou daar is AZ thuis tegen Ajax duidelijk achter gekomen. Tjonge zeg hij strooide met gele kaarten voor AZ spelers terwijl Ajax spelers voor dezelfde overtredingen niets kregen en als klap op de vuurpijl de schwalbe van Huntelaar die daarmee een penalty versierde. Als Huiberts en Eenhoorn ballen hebben gaan ze met dit uitgekomen rapport naar de KNVB met het verzoek om Makkelie AZ niet meer te laten fluiten. Trouwens de KNVB zou Makkelie zelf eens op het matje moeten roepen. De cijfers liegen er niet om!

 4. Heel positief allemaal.
  Zo houden en lekker doorgaan met de puntjes.
  Als het goed gaat kan je beter niet veranderen.

 5. Je ziet het met Wenger bij Arsenal op een gegevmoment komt er dat het publiek een ander gezicht voor de groep wil zien, anderzijds is het ook wel mooi als een trainer lang bij een club blijft alá Ferguson,Wenger. De supporters zijn over het algemeen tevreden ik denk de staff ook wel.. dusja als het voetbal leuk blijft om naar te kijken waarom niet..

  Een trainer zit natuurlijk altijd op een schietstoel morgen kan de wind weer anders waaien, maarja hoe gaat een staff daarmee om als het publiek begint te morren en het allemaal niet lekker loopt.

 6. 4 jaar vd brom is lang genoeg dacht ik zo. Laat Arne Slot maar doorschuiven als hoofdtrainer. Of één van deze trainers: Peter Bosz, John van ‘t Schip, Alfons Groenendijk, Mitchell van der Gaag. Maar het liefst natuurlijk van Gaal.

  1. Peter Bosz lijkt me zeker wel wat! maar een Ronald de Boer zie ik ook wel graag komen tbh…

Comments are closed.