Ingezonden

Hoe werkt een bookmaker, en wat zijn de beste in Nederland?

Een bookmaker is de Engelse benaming voor een wedkantoor waar je de mogelijkheid hebt om voor geld weddenschappen af te sluiten. Bijvoorbeeld door te wedden op een wedstrijd van AZ. Naast wedkantoren zijn er ook mogelijkheden om bij een online bookmaker te wedden voor geld. Dit is dan een aanbieder van online sportweddenschappen en dient in Nederland een vergunning van de Kansspelautoriteit te hebben. We bespreken hier de uitleg over bookmakers en je ziet wat de beste nieuwe bookmakers zijn in Nederland

Rol van de bookmaker

De bookmaker biedt weddenschappen aan en stelt daarbij de verhouding vast tussen de wedinzet en uitbetaling. Iedere weddenschap heeft wat dat betreft een quote ofwel notering. Weddenschappen waarbij de bookmaker een klein risico loopt en jij met de weddenschap een hoog risico kennen veelal een hoge notering.

Ligt de uitkomst van een bepaalde weddenschap meer voor de hand dan is de notering lager. Er zit tussen de bookmakers verschil in de hoogte van de quotes omdat zij deze zelf bepalen. Ook is er een verschil in het aanbod van weddenschappen, sporten en gebeurtenissen. Om je de juiste richting op te laten gaan, hebben wij een overzicht samengesteld van de beste aanbieders voor online wedden. Daarbij hebben wij als online bookmaker expert gekeken naar belangrijke kenmerken, van welkomstbonus tot het aanbod van weddenschappen.

De beste nieuwe bookmakers

Nu de markt al een tijdje open is komen er steeds nieuwe bookmakers bij. Onder andere Vbet, Leovegas, en Tonybet zijn onlangs toegevoegd. Je kan hier met een gerust hart legaal inzetten.

Aanbod van sport en soorten weddenschappen

Wil je gaan sportwedden dan is het belangrijk dat het aanbod van sportweddenschappen is afgestemd op je voorkeur. Je wilt toch geld inzetten op wedstrijden van je favoriete sport. Om het totale aanbod hoef je je in elk geval niet druk te maken. De populaire online bookmakers hebben vrijwel alle soorten sporten in het wedaanbod opgenomen. Naast het aanbod met sporten is het wel nog even interessant om te kijken wat de soort weddenschappen zijn. Wil je ook live wedden als een wedstrijd al aan de gang is? Let dan even op of de online bookmaker wel live wedden aanbiedt. En bekijk onze tips ook even.

Hoogte van quotes

De hoogte van de quote bij een weddenschap bepaalt hoeveel geld jij kan winnen. Daarom is de hoogte van de noteringen die een online bookmaker hanteert van belang. Zit er veel verschil tussen de quotes bij bookmakers? Als het verschil erg groot is dan weet je natuurlijk waar je het beste uit bent. Bij een klein verschil is het aan te raden om je niet alleen door de noteringen te laten leiden, maar ook naar andere aspecten te kijken. Of je maakt gewoon bij meerdere online bookmakers een account aan. Dan kan je per weddenschap of wedstrijd kijken waar je de inzet plaatst.

Welkomstbonus en voorwaarden

Ben je op zoek naar een online bookmaker dan is het aantrekkelijk om te kijken naar de welkomstaanbieding. Dit is vaak een welkomstbonus, zoals een free bet. Staar je niet alleen blind op de hoogte van de sportbonus, maar kijk ook naar de geldende voorwaarden.

Sportwedden promoties

De welkomstbonus is leuk en aardig, maar wat zijn de overige promoties op het gebied van sportwedden? Ook dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden als je een online bookmaker selecteert. Online bookmakers binden spelers graag aan zich en daarom zijn er vaak allerlei sportpromoties. Denk aan free bets, reload sportbonus of aan acties met speciale prijzen, zoals kaarten voor wedstrijden.

Gebruiksvriendelijkheid

Het is vervelend als je een online bookmaker bezoekt en je niet weet hoe je weg te vinden. Daarom is het van belang op de gebruiksvriendelijkheid te letten. Hierbij speelt een overzichtelijk karakter en gemakkelijk navigatiemenu een belangrijke rol. Ben je een wedstrijd aan het kijken en wil je live wedden dan moet dat supersnel gebeuren. Je wilt dan niet verdwalen bij de online bookmaker en een kans op winst missen.

Mobiele versie

De smartphone is een populair toestel om mee te wedden. Daarom is het cruciaal dat een online bookmaker de mobiele versie van het wedkantoor optimaal heeft ingericht. Zo vind je niet alleen gemakkelijk, maar ook snel de weg naar de beste weddenschappen. In ons overzicht vind je wedkantoren die het online sportwedden perfect afgestemd hebben op mobiele gebruikers.

Betrouwbaarheid

De online bookmakers die in ons overzicht staan, zijn betrouwbaar. Dit zijn namelijk legale online wedkantoren die als vergunninghouder bij de Kansspelautoriteit geregistreerd staan. De Ksa houdt toezicht op deze bookmakers, zodat er garanties zijn op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.

Helpdesk

Loop je tegen problemen aan bij het online wedden bij een bookmaker? Dan is het wel zo handig als er direct hulp in te schakelen is. Ook als je een vraag hebt over je account of een sportbonus wil je graag snel antwoord. De helpdesk is dan ook een belangrijk aandachtspunt in de beoordeling van online bookmakers. De online wedkantoren, die onze lijst zijn opgenomen, helpen je snel en bieden 24/7 support.

Keuzehulp online bookmaker

Het aanbod met legale online bookmakers is groot. Daarom is ons overzicht met online wedkantoren een ideale keuzehulp om bij de voor jou beste online bookmaker uit te komen. Al deze wedkantoren hebben onze strenge test aan de hand van voornoemde beoordelingscriteria doorstaan. Je kan daarbij naar extra naar onderstaande criteria kijken en deze met elkaar vergelijken.

Betaalmethoden

Na het openen van een account krijg je de keuze uit meerdere betaalmethoden om geld te storten. Maak je het liefst geld over met iDEAL dan is het gemakkelijk. Alle legale online bookmakers bieden iDEAL aan. Dit geldt ook voor het betalen met creditcards.

Minimale storting

De meeste spelers die beginnen met online wedden bij een bookmaker storten het liefst eerst een klein bedrag. Gewoon, om te kijken hoe het gaat. In de meeste situaties dien je minimaal 10 euro of 20 euro te storten. Dat zijn de gangbare bedragen voor het doen van een minimale storting.

Minimale wedinzet

De minimale wedinzet ligt lager dan het minimale bedrag om te storten. Het is bijvoorbeeld al mogelijk om voor 0,10 euro een weddenschap af te sluiten. Dat lijkt weinig, maar als je wedstrijden combineert en de weddenschap goed voorspelt, kan de winst daar een veelvoud van zijn.

Maximale wedinzet

Heb je met online wedden al een aardige bankroll opgebouwd? Dan is het interessant om te weten wat de maximale wedinzet is. Dit zijn gigantische bedragen waar de doorsnee speler in elk geval niet mee wedt. Overigens zijn er vaak wel maximale winsten aan verbonden als je als high roller gaat wedden. Denk daarbij aan een maximale winst van 100.000 euro op een ingezette weddenschap.

Maximale winst per weddenschap

Wil je met erg grote bedragen gokken op sport dan is het handig om vooraf te kijken naar de maximale winst per weddenschap. Check daarom de limieten die de online bookmaker van je voorkeur hanteert. Zo weet je wat de hoogte van de maximale winst per weddenschap is. Daarbij is het ook nog verstandig om te kijken naar de maximale uitbetaallimiet per periode.

 Onvoorziene omstandigheden

Heb je een weddenschap geplaatst, maar gaat de wedstrijd niet door? Bijvoorbeeld door extreme weersomstandigheden? In dat geval vindt er een annulering plaats van de weddenschap en komt het ingezette bedrag weer op je account.

Hoe open je bij een online bookmaker een spelersaccount?

Het is heel simpel om bij een online bookmaker een spelersaccount te openen en geld te storten. Volg onderstaand stappenplan om binnen een paar minuten je eerste storting te doen en weddenschappen te plaatsen.

  1. Selecteer een online bookmaker uit ons overzicht

Bekijk het overzicht met online bookmakers en selecteer je favoriet. Via onze website kom je bij de aanbieder terecht en vul je de gevraagde informatie in. Er volgt daarna een controle op je identiteit en leeftijd, zoals via het iDIN-systeem. Je account wordt bevestigd en je bent bijna klaar om voor geld te wedden.

  1. Kies een betaalmethode en doe een storting

De legale online bookmakers bieden in ieder geval iDEAL en een creditcardoptie aan om te storten. Kies de betaalmethode waarmee je geld wilt overmaken. Je vult het bedrag in en voert de financiële transactie uit. Maak je van een welkomstbonus gebruik dan is dit een goed moment om met het maximale bonusgedrag rekening te houden. Zo profiteer je optimaal van gratis geld.

  1. Bekijk de weddenschappen

Het geld staat op je rekening als je stap 2 hebt afgerond. Nu heb je de mogelijkheid om het complete aanbod met sportweddenschappen te bekijken. Dit is via het overzicht met sporten mogelijk om daarna de competitie of toernooi te selecteren. Je kan een enkele weddenschap afsluiten of voor een combi kiezen. Vul het wedbriefje in en klaar ben je.

  1. Winst laten uitbetalen

Is de wedsstrijd afgelopen en heb je gewonnen? De winst is zichtbaar in je spelersaccount en dit bedrag kan je laten staan of laten uitbetalen. Laat je het staan dan is er natuurlijk geld beschikbaar om direct een volgende weddenschap bij de online bookmaker af te sluiten.

Wat zijn de beste online bookmakers qua noteringen?

De beste online bookmakers zijn de wedkantoren die je eerlijke noteringen bieden. Er zijn vaak maar minieme verschillen tussen weddenschappen te ontdekken. In ieder geval hebben wij de beste bookmakers geselecteerd, waar de quotes hoog zijn. Die garantie heb je dus in ieder geval.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %