Myron Boadu heeft zijn contract bij AZ verlengd tot 2021, dit maakt de club zojuist bekend via de officiële kanalen. De oude verbintenis van het talent liep een jaar eerder af. De verlenging van het contract zal een opsteker zijn voor de aanvaller die sinds mei buitenspel staat met een knieblessure. Momenteel is Boadu echter bijna hersteld en is hij ook mee op trainingskamp in het Spaanse Estepona.

Talent

De 16-jarige jeugdinternational staat al jaren te boek als één van de grootste talenten van de opleiding en liet dit ook al zien bij Jong AZ. Op zijn vijftiende debuteerde hij in het elftal van Martin Haar en baarde opzien door enkele mooie goals te scoren in de Tweede divisie. De mondelinge overeenkomst moet nog wel bekrachtigd worden met een krabbel. Dit zal ongetwijfeld na terugkeer in Alkmaar gebeuren.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

4 Replies to “Boadu tekent bij tot 2021”

  1. Top max. Ik zie een mooie toekomst voor az met al die groeibriljanten. Kapitaal staat op het veld. Nu proberen deze spelers ook volgend jaar bij elkaar te houden en er kan zomaar iets moois ontstaan.

  2. Ik ben heel benieuwd naar het duo Boadu, Stengs. Daar ging in de tweede divisie toch veel gevaar van uit. Dat Boadu zo jong daar al het verschil kon maken is erg hoopgevend. Ik hoop dat hij dit seizoen alweer in actie komt, maar dat moet misschien ook wel kunnen gezien de duur van zijn herstel.

  3. In het algemeen wordt er wat laatdunkend en degenererend gedaan over de aanstormende talenten van AZ. Vooral door supporters van andere clubs. Weinig respectvol naar met name AZ. Willen we niet met zn allen het Nederlandse voetbal weer op een hoger plan zien voetballen. Let op als er volgend jaar een voorhoede staat die de pannen van het dak speelt. Dan heten het plotseling 020 voetballers die zo snel mogelijk naar de hoofdstad moet worden gehaald. Goed bezig AZ, er is goede hoop voor de toekomst. Vasthouden deze jongens. Niet te vergelijken maar je zag het aan Barca waar ook de kern bestond uit spelers die al jaren vanuit de jeugd met elkaar speelden en een echt team vormden.

Comments are closed.