Myron Boadu schiet AZ voorbij Feyenoord
Wedstrijden

Boadu schiet AZ langs Feyenoord

AZ heeft zojuist de kraker tegen Feyenoord met 4-2 weten te winnen. Grote man aan Alkmaarse kant was Myron Boadu. De aanvaller was verantwoordelijk voor de eerste drie Alkmaarse treffers. Teun Koopmeiners besliste het duel door vanaf de stip de vierde te maken. 

De Rotterdammers begonnen sterker aan het duel in Alkmaar en namen binnen tien minuten de leiding. Na een korte corner bracht Berghuis de bal hard voor de goal, waarna Senesi het speeltuig hard in het doel kopte. Feyenoord bleef na deze treffer een licht overwicht houden en de thuisploeg had het moeilijk om tot kansen te komen.

Toch zou de ploeg van Jansen halverwege de eerste helft op gelijke hoogte komen. Myron Boadu werd de diepte in gestuurd, dribbelde naar binnen en schoot via het been van een tegenstander raak met zijn linker. Lang zou AZ echter niet kunnen genieten van de voorsprong. Na een misverstand tussen Bizot en Martins Indi kon Sinisterra de bal in het lege doel tikken.

Boadu

Het was een tikkie voor de Alkmaarders, die na deze treffer weer in de achtervolging moesten. De thuisploeg toonde echter veerkracht en kwam op slag van rust wederom op gelijke hoogte. Opnieuw was de doelpuntenmaker Myron Boadu. De aanvaller schoof de bal, na een geweldige pass van Wijndal, onder Bijlow door het doel in.

28-02-2021: Voetbal: AZ – Feyenoord
Eredivisie seizoen 2020-2021

Hattrick

In de tweede helft waren er minder kansen voor beide doelen en was het lang wachten op grote kansen. AZ zat beter in de wedstrijden kwam na ruim een uur spelen aan de leiding. Na een slechte uittrap van Bijlow belandde de bal bij Boadu, die dit buitenkansje niet onbenut liet en zijn derde van de middag maakte.

Penalty

De gastheren bleven hierna eenvoudig overeind en waren de meest gevaarlijke ploeg. Na een prachtig opgezette aanval door Wijndal, werd diezelfde Wijndal in de zestien gevloerd door Fer. Kuipers wachtte nog even het voordeel af maar wees uiteindelijk toch naar de stip. Koopmeiners schoot resoluut raak en bracht de marge op twee.

Berghuis

In de slotfase stond het als een huis achterin en werd er niks meer weggegeven door de Alkmaarders. Wel had Berghuis nog rood moeten krijgen na een charge op Hatzidiakos, maar de aanvaller kwam net als vorig jaar in Rotterdam weg met geel. De overwinning was op dat moment echter al binnen, waardoor AZ de derde plaats nog steviger in handen krijgt. De voorsprong op de Rotterdammers bedraagt nu zes punten.

Karakteristieken

Doelpunten: 8′ Senesi 0-1, 22′ Boadu 1-1, 25′ Sinisterra 1-2, 41′ Boadu 2-2, 65′ Boadu 3-2, 76′ Koopmeiners (strafschop) 4-2

Gele kaarten: Sugawara (AZ) Linssen, Botteghin, Fer, Berghuis (Feyenoord)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara (58′ Svensson), Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson, Koopmeiners (c); Stengs (90′ Aboukhlal), Boadu, Karlsson (58′ De Wit)

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Kokcu; Berghuis (c) (85′ Bozenik), Linssen, Sinisterra

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant