(L-R) *Devyne Rensch* of Ajax, *Myron Boadu* of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

Boadu: ‘Ik ga graag chocolademelk drinken met Kees Kist, hij is een legende’

AZ verloor gisteravond in eigen huis met 0-1 van Ajax, wat betekent dat de Alkmaarders zijn uitgeschakeld in de KNVB beker. Myron Boadu was na afloop dan ook teleurgesteld. ‘Dit komt wel hard aan, vooral als je kijkt naar de manier waarop en de dingen die niet meezitten. Er is alleen geen tijd te rouwen want zondag staat Feyenoord alweer voor de deur.’

Buiten de arbitrale beslissingen die niet in het voordeel waren van AZ, speelde de ploeg van Jansen ook een matige wedstrijd. De aanvaller heeft daar echter wel een verklaring voor. ‘We liepen eigenlijk een beetje in twee groepen. De achterhoede had niet het gevoel dat ze konden doordekken en wij gingen twijfelen om toch vol druk te zetten.’

‘Je weet dat als je ze laat voetballen dat ze je gewoon weg kunnen spelen. Dat was niet goed is verzorgd. Dat moet gewoon veel beter en daar sta ik ook voor. Ik denk dat ik dat moet regelen. Ik ben de eerste die druk zet en ik moet dat veel beter organiseren.’

VAR

Ondanks het povere spel konden de Alkmaarders zich wel beklagen over enkele beslissingen van arbiter Kamphuis. Boadu baalt dan ook van het feit dat er geen VAR aanwezig was bij de wedstrijd. ‘Ik vind het sowieso onbegrijpelijk dat er zonder VAR wordt gespeeld.’

‘Maar zulke fouten… Ik zie net die steekbal van Calvin op mij terug en ik sta zelfs niet een beetje buitenspel. Als ik daar door mag gaan kan ik gewoon alleen op de keeper af. Dan had je ook nog die andere momenten, het is gewoon jammer dat de var er niet bij was.’

Kritiek 

Boadu zelf is de laatste tijd ook onderwerp van gesprek in Alkmaar en in de landelijke media. De aanvaller geeft aan dat hij de kritiek meekrijgt en hoe hij ermee omgaat. ‘Ik probeer het gewoon van me af te laten glijden en te luisteren naar de mensen om me heen, naar mijn trainer en teamgenoten.’

‘Ik neem advies aan van de mensen dicht om me heen en natuurlijk zijn er wel wat mensen op tv die dingen zeggen waarbij ze wel eens gelijk kunnen hebben. Ik zie het zeker niet als iets slechtst overigens. De mensen willen de Myron zien van vorig jaar en wat je zegt, de potentie is er ook, alleen zit het nu allemaal even niet mee.’

‘Vandaag zat het niet mee, en als ik tegen ADO die ballen erin schiet dan kom je er toch weer lekker in. Nu gaan ze er niet in, maar ik zeg altijd dat ik me pas echt zorgen ga maken als ik geen kansen meer creëer. Dat blijf ik echter wel doen en nu is het gewoon aan mij om die ballen erin te schieten. Dat is waar ik voor sta.

Kees Kist

Een van de mensen die kritiek uitte was Kees Kist. De Alkmaarse topschutter van weleer haalde gister in de Telegraaf uit richting Boadu en Stengs. De 68-jarige Steenwijker verweet de aanvallers onder andere een gebrek aan karakter en weerbaarheid en gaf aan wel eens een kop koffie te willen drinken met het duo om ze eens te vertellen hoe hij erover denkt.

Boadu geeft aan het stuk gelezen te hebben en open te staan voor een gesprek met de oud-international. ‘Ik heb dat van Kees Kist wel meegekregen ja. Ik drink alleen geen koffie, ik drink chocolademelk, maar als hij wil praten sta ik daar zeker voor open. Hij is een legende dus ik denk dat we wel wat van hem kunnen leren, maar dan moet hij wel met ons komen praten.’

Foto: Laurens Lindhorst | Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant