02-11-2019: Voetbal: AZ v FC Twente: Den Haag Soccer Eredivisie season 2019-2020 L-R Owen Wijndal of AZ Alkmaar, Myron Boadu of AZ Alkmaar, Calvin Stengs of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

Boadu: ‘Ik ben met de kritiek aan de slag gegaan’

Myron Boadu was vandaag de grote man tijdens de 4-2 overwinning van zijn ploeg op Feyenoord. De jonge aanvaller scoorde drie keer en zette daarmee de traditie voort van het scoren tegen topclubs. ‘Ja ik weet het ook niet wat het is, ik schiet die ballen gewoon binnen. Ik krijg ze van mijn teamgenoten die echt fantastisch zijn’, reageert de aanvaller desgevraagd.

Toch is het opvallend dat de international juist tegen de topclubs vaker het doel lijkt te vinden. ‘Het is wel bijzonder. Ik zie zulke wedstrijden als wedstrijden om je te laten zien, maar zo zie ik wedstrijden tegen niet-topclubs ook. Alleen nu vliegen ze erin en maken we al onze kansen af. Dat gebeurt tegen andere tegenstanders niet altijd.’

Makkelijk hadden de Alkmaarders het vandaag echter niet. Met name in de eerste helft had Feyenoord het overwicht en daar heeft Boadu wel een verklaring voor. ‘Ik denk dat we toch iets teveel achterover leunden als je het vergelijkt met andere topwedstrijden. Ik denk dat we gewoon iets eerder druk moesten zetten want je zag dat Feyenoord zich er nu makkelijk onderuit kon voetballen en ook zomaar twee goals maakte.’

Omzetting

‘Feyenoord was ook wat sterker aan de bal. In de uitwedstrijd hoefden we maar een beetje druk te zetten en toen gaven ze de bal lang. Nu gaven ze een crossbal, of ze gaven de bal aan Fer en Toornstra, die goed aan de bal waren vandaag. Op een gegeven moment gingen we dat anders doen en keerden we de wedstrijd om.’

Ondanks het aanvankelijke overwicht van Feyenoord bleef de aanvaller vol vertrouwen. ‘Ik wist toen we de 2-2 maakten dat we zouden doorpakken. Ik zei ook tegen mezelf dat ik een hattrick moest maken en mijn team aan een overwinning moest helpen. Dat is gelukt, ook met dank aan Teun die nog de vierde treffer maakte. Ik ben blij we drie punten hebben gepakt en dichterbij PSV zijn gekomen.’

Kees Kist

Er is de afgelopen weken veel te doen geweest om de aanvaller, die vervolgens een aantal gesprekken heeft gevoerd met Kees Kist. Toch wil de spits niet spreken van een opluchting. ‘Ik ben gewoon blij dat ik drie goals heb gemaakt. Ik ben ook met de kritiek aan de slag gegaan en heb veel dingen proberen te verbeteren. Dat het er dan zo uitkomt ben ik blij mee.

‘Ik heb ook niet alleen gesprekken met Kees gehad, maar ook met de trainer, mijn zaakwaarnemer en ik heb met mijn ouders gezeten. Ik ben blij dat het er nu uitkomt en wil doorpakken.’ Door de overwinning is er een gat geslagen met Feyenoord en Vitesse en is PSV weer in zicht. ‘De jacht op plek twee is ingezet en volgende week wacht Vitesse. Dat is een moeilijke wedstrijd tegen een goede tegenstander en daar moeten we het weer laten zien’, aldus de aanvalsleider tot besluit.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant