23-11-2019: Voetbal: FC Utrecht v AZ: Utrecht Soccer Eredivisie season 2019-2020 L-R Myron Boadu of AZ Alkmaar, Calvin Stengs of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

Boadu definitief naar Monaco: Spits tekent voor vijf jaar

Myron Boadu verhuist definitief naar AS Monaco. De spits heeft vanavond een contract ondertekend voor vijf seizoenen, iets dat zijn zaakwaarnemer heeft bevestigd tegenover NH Sport. Met de overgang zou naar verluidt rond de twintig miljoen euro gemoeid zijn.

Een transfer van de spits hing al een tijdje in de lucht. De aanvaller stond open voor een vertrek en werd de laatste weken al vaker in verband gebracht met een overgang naar de Ligue 1. Afgelopen week werd de enkelvoudig international al gefotografeerd in Nice in het bijzijn van Mino Raiola.

Myron Boadu met winnende goal tegen Ajax

Myron Boadu juicht samen met Calvin Stengs na hét doelpunt tegen Ajax.

Boadu ontpopte zich de laatste jaren tot een gevreesde goalgetter en liet zich vooral gelden in de topduels. De rappe aanvaller scoorde de laatste twee seizoenen maar liefst zeven keer tegen de traditionele top drie, waarbij de winnende treffer tegen Ajax op 15 december 2019 het meest memorabel was. De Alkmaarders keerden op die datum voor het eerst terug in het AFAS Stadion na het dak drama. In totaal zou Boadu 32 keer doel treffen in 64 eredivisie wedstrijden.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant