Elftal en Technische staf

Blije Oosting: ‘Het was vooraf wel de bedoeling om tegen Kjell te scoren’

Jong AZ won gisteravond volledig terecht de kraker tegen Jong Ajax. Eén van de blikvangers op de Kalverhoek was Thijs Oosting. De aanvallende middenvelder nam de openingstreffer voor zijn rekening en was de aangever bij de 2-0. Na afloop spraken wij met de geboren Emmenaar, die aangaf dat de wedstrijd voor hem een extra tintje had omdat hij moest aantreden tegen zijn goede vriend Kjell Scherpen.

Oosting trok uiteindelijk aan het langste eind en wist Scherpen éénmaal te passeren, waardoor hij met een glimlach in de catacomben stond. ‘Voor mij is het vooral leuk omdat ik tegen mijn oud-ploeggenoot en goede vriend Kjell Scherpen mocht spelen. We hadden van te voren al even contact en onze families zijn ook samen hier dus dat is alleen maar extra leuk.’

Lol

Na afloop liepen de twee gezamenlijk van het veld, maar dat was echter niet om de goal er nog eens extra in te wrijven. ‘We hadden het een beetje over de wedstrijd. We kennen elkaar al zolang en zo goed dus we hadden even een lolletje, al was ik vooral degene die lol had natuurlijk haha. Hij sprak me ook al even aan in de rust, van waarom moet je nu per se tegen mij scoren.’

Druk

De Alkmaarders hadden het aan het begin enkele minuten moeilijk, maar al snel greep de thuisploeg de controle en legde het Amsterdamse combinatiespel lam. Michel Vonk had ze daar echter geen aparte opdracht voor gegeven. ‘Je weet vooraf natuurlijk dat het lastig wordt, zeker als je die namen ziet. Maar we deden eigenlijk hetzelfde als altijd, alleen weet je dat je nu tegen een heel goed voetballende ploeg speelt, dus dan weet je dat vaak achter de bal aan moet. Maar ik denk dat we dat goed hebben opgepakt waardoor we zelf ook veel aan de bal zijn geweest. Uiteindelijk hebben we goed gedisciplineerd druk gezet als team en dan zie je dat je tegen iedereen goed kan spelen.’

Rendement

Naast een lekkere overwinning tegen de concurrent gaat het ook met Oosting zelf goed. De middenvelder was tegen FC Den Bosch ook al goed voor een goal en een assist, waardoor hij logischerwijs tevreden is met zijn progressie dit seizoen. ‘Ik probeer dit jaar zoveel mogelijk te spelen en een zo hoog mogelijk rendement te halen. Dat is ook de speler die ik ben. Ik ben een aanvallende speler die zoveel mogelijk goals wil maken en assists wil geven dus ik ben goed op dreef. Het gaat in die zin volledig naar wens.’

Doel

De Emmenaar heeft echter wel een duidelijk doel voor ogen. ‘Het uiteindelijke doel is natuurlijk om het grote AZ te halen en dat gaat stapje voor stapje. Op dit moment gaat dat goed vanuit Jong AZ en van daaruit wil ik doorstromen naar het eerste.’ Komende maandag mag Oosting wederom laten zien dat hij lekker in vorm is want dan nemen hij en zijn ploeggenoten het in eigen huis op tegen NEC Nijmegen.

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant