Elftal en Technische staf

Bjørn Johnsen vertrekt naar Ulsan Hyundai

Bjørn Johnsen verlaat AZ definitief voor Ulsan Hyundai, dat uitkomt in de Zuid-Koreaanse K-League. De Noor zal in Azië een meerjarig contract ondertekenen. Johnsen speelde het tweede gedeelte van 2019 op huurbasis bij Rosenborg in zijn thuisland Noorwegen. Daar is de competitie echter afgelopen en normaliter zou de international dan ook terugkeren naar zijn eigenlijke werkgever. Van die terugkeer komt het nu dus niet.

Johnsen kwam anderhalf jaar geleden over van ADO Den Haag, maar wist in Alkmaar niet te overtuigen. De spits verloor de concurrentiestrijd van Seuntjens en moest het voornamelijk doen met een rol als pinchhitter. De aanvaller wilde echter meer aan spelen toekomen en koos dus in eerste instantie voor een verhuur aan Rosenborg, waarna hij nu dus definitief vertrekt uit de Kaasstad. Johnsen kwam in dienst van AZ tot zes doelpunten in 26 wedstrijden, en levert de Alkmaarders volgens Voetbal International een bedrag op van ongeveer één miljoen euro.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com