Elftal en Technische staf

‘Bizot nieuwe doelman AZ’

marco bizot vertrekt transfervrij bij Genk en tekent bij AZ
Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Marco Bizot is de nieuwe doelman van AZ. De Telegraaf meldt dat de in Hoorn geboren keeper voor vier jaar zal tekenen in de Kaasstad. De naam van de 26-jarige sluitpost zong al eerder rond in de wandelgangen, al werden daar ook de namen van onder andere Roef, Padt, Jones, Van Leer en Hahn genoemd. De keuze is dus gevallen op de huidige doelwachter van Racing Genk.

Beste doelman

De Noord-Hollander genoot zijn opleiding bij Ajax en vertrok na een uitleenbeurt bij Cambuur in 2012 naar FC Groningen. In 2014 volgde een overstap naar zijn huidige club Racing Genk. Na een jaar op de bank wist hij zich in zijn tweede seizoen in de basis te knokken en dat deed hij verdienstelijk. Afgelopen december werd hij door Het Laatste Nieuws zelfs tot beste doelman van het seizoen gekroond. Vlak daarna ging het echter mis en raakte Bizot geblesseerd aan zijn enkel. Inmiddels is de Hoornaar  net weer fit, al zal hij dit seizoen op de bank afsluiten. Gezien zijn transfervrije status hoeven de Alkmaarders geen transfersom te betalen voor de voormalig jeugdinternational.

Foto via Pro Shots / Jeffrey Gaens

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com