06-05-2018: Voetbal: AZ v PEC Zwolle: Alkmaar (L-R) Marco Bizot (AZ) Eredivisie 2017/2018
Elftal en Technische staf

Bizot: ‘Heb voorgesteld om voor vijf jaar te verlengen’

Marco Bizot kreeg afgelopen zomer zijn lang gewenste transfer naar het buitenland. De 30-jarige doelman verruilde AZ voor Stade Brest, maar had net zo goed nog in Alkmaar kunnen spelen verklaart de goalie aan de Telegraaf.

‘Nadat een transfer naar Olympiakos afketste heb ik AZ een voorstel gedaan voor een vijfjarig contract. Ik wilde zekerheid. Dacht: eerst nog een paar seizoenen keepen, daarna plaatsmaken voor een jonge doelman en een beetje a la Ron Vlaar bij de club betrokken blijven. Maar daar ging Max (directeur voetbalzaken Huiberts, red.) niet op in.’

De doelman leek lange tijd op weg naar Griekenland, ware het niet dat de club uit Piraeus er financieel niet uitkwam met de Alkmaarders. ‘Daar was ik doodziek van. Ik had er met mijn zaakwaarnemers ontzettend veel energie ingestoken. Tijdens mijn vakantie op Kreta heb ik eigenlijk alleen maar aan de telefoon gehangen, vijf à zes keer per dag.’

Niet veel later meldde Stade Brest zich en was een overgang naar het buitenland alsnog snel beklonken. AZ haalde met Peter Vindahl-Jensen een nieuwe doelman, al moet de Deen nog wachten op zijn debuut. Bizot stond al wel een aantal wedstrijden onder de lat in de Ligue 1.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant