Bizot: ‘Als je dit tegen Feyenoord doet ga je er met 5-0 af’

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ liet vandaag een uitgelezen kans liggen om mede aan kop te komen van de eredivisie. Thuis tegen Excelsior werd er met 0-2 verloren door twee benutte strafschoppen van Luigi Bruins. Na afloop spraken wij een teleurgestelde Marco Bizot. ‘Binnen vijf of tien minuten sta je al 0-2 achter, dat is toch wel een tik’, begon de doelman zijn zoektocht naar een verklaring. ‘Waar dat aan ligt? Ik heb geen idee, ik kan alleen voor mezelf spreken. Ik weet hoe ik me instel op een wedstrijd en hoe ik erin ga, dat kan ik niet voor andere jongens doen.’

‘Voor mij geldt dat of we nu een oefenwedstrijd spelen tegen amateurs of we spelen in een volle Kuip, dat maakt voor mij niet uit in principe. Ik wil gewoon elke wedstrijd volle bak ervoor gaan. Zo ben ik in ieder geval deze wedstrijd ook ingegaan. Ik denk dat dat ook wel voor meer spelers gold. Misschien was het gewoon pech of ongeluk.’

Strafschoppen

Binnen pakweg zes minuten stond Bizot tweemaal oog in oog met Bruins, maar beide keren was de keeper kansloos op de strafschoppen van de Excelsior middenvelder. De doelman probeerde Bruins echter nog wel aan het twijfelen te brengen. ‘Ja dat probeer je altijd. Ik probeer er altijd alles aan te doen om een penalty tegen te houden maar ik moet zeggen dat hij ze fantastisch binnenschoot’, aldus een realistische Bizot.

Kans

De nederlaag tegen Excelsior was niet de enige opvallende uitslag deze speelronde. Eerder verloren Ajax en Feyenoord al van respectievelijk Vitesse en NAC en wist PSV met liefst 1-7 uit te halen bij Utrecht. Door die uitslagen liet AZ de mogelijkheid liggen om medekoploper te worden en uit te lopen op de concurrentie. Iets waar Bizot ook van baalde. ‘Zeker. Niet alleen om dat, sowieso is het nooit leuk om in eigen huis te verliezen. We hadden er wat dat betreft natuurlijk wel een mooi weekend van kunnen maken inderdaad, maar helaas het mocht niet zo zijn.’

Uit beter

Eén van de doelstellingen voor AZ dit seizoen is met name om het publiek in eigen huis meer te vermaken. In die missie slaagt de ploeg deels, al lijkt het uit vaak beter te spelen, iets waar Bizot het gedeeltelijk mee eens is. ‘Ja, niet altijd. Het is net hoe je dat bekijkt. Misschien ligt dat ook aan de tegenstander en de manier waarop zij de wedstrijd benaderen. Ik kan niet in de koppies kijken van andere jongens maar voor mij maakt uit of thuis spelen in principe niet uit.’

Feyenoord

Volgende week ontmoeten de Alkmaarders wederom een Rotterdamse ploeg. Tijdens de lunchwedstrijd op zondag zal Feyenoord de tegenstander zijn. Een mooi affiche en eentje waar Bizot naar uitkijkt. Al is de doelman wel op zijn hoede. ‘Ik denk dat er veel dingen anders en beter moeten. Als je dit doet tegen Feyenoord ga je er met 5-0 af. Het is nu aan ons om het op te pakken en om te bespreken wat er anders en beter moet.’

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com