‘Bijleveld en Schouten naar Ajax’

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Teun Bijleveld en Robin Schouten stappen na dit seizoen over naar Ajax, dit met Ajax Showtime zojuist. Zaakwaarnemer Tim Vrouwe heeft de overgang bevestigd tegenover de Amsterdamse fansite. Beide spelers beschikten in Alkmaar over een aflopend contract, maar konden deze verbintenis naar verluidt wel verlengen. Zowel Schouten als Bijleveld prefereren echter een overstap naar Amsterdam.

Jong AZ

Robin Schouten (19) en Teun Bijleveld (18) maken al jaren deel uit van de jeugdopleiding van AZ en speelden dit seizoen zelfs wedstrijden voor Jong AZ. Rechtsback Schouten deed met name na de winterstop veelvuldig mee, terwijl Bijleveld over het gehele seizoen slechts tot vijf wedstrijden kwam voor het kampioenselftal van Martin Haar. Laatstgenoemde werkte zijn wedstrijden voornamelijk af bij AZ onder 19. Hoelang het tweetal in de hoofdstad gaat tekenen is niet bekend.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

18 Reacties

   • Ja… Zij konden verlengen, maar dat soort jongens verdienen een contract en dat moet aangeboden en onderhandeld worden… Als dit een normaal bedrijf was was AZ allang al failliet…

 • Achja, ze zijn niet goed genoeg voor az dus haalt ajax hun maar op….
  De scouts van ons zullen wel weer met een aantal formidabele spelers aankomen!!!!!
  Het enige waar ik op wacht is een nieuwe technische staf…..

 • Geen goed nieuws voor AZ, waarom verlaten deze jongens de club? Bij Ajax krijgen ze echt niet meer speelminuten beide beloften spelen in de Jupiler, enigste wat ik kan bedenken dat ze voor het geld gaan. Of hun droom is om ooit voor Ajax te spelen maar ik acht de kans dat ze ooit voor 1 gaan spelen, vrij nihil.

  Nouja succes bij Ajax.

 • Tip voor TD Max Huiberts proberen Joey Veerman te halen van FC Volendam leuk talent!

  • Genoeg talent op de nl velden daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland.

 • Van mij mogen ze die finale van de Europa leauge lekker verliezen, ruk Amsterdammers mijn haat is weer beetje gegroeid naar die club! Marc overmars mag zijn nek breken hufter

 • Zonde, maar je kan niemand dwingen om te blijven, het is een vrij land en je kiest zelf al dan niet ingegeven door de zaakwaarnemer. Maar lijkt mij dat je bij AZ meer speeltijd krijgt dan in die slangen kuil van 020, daar ben je 1 van de vele talenten. Ben benieuwd hoe dit afloopt voor ze, misschien alweer na een jaar naar Willem II ??

 • Leuk zo’n jeugd opleiding, de beste van Nederland, zeggen ze!!!!! Voor wie worden ze eigenlijk opgeleid? Voor Ajax en PSV????? Deze clubs winkelen zoals gebruikelijk weer bij de AZ-talenten. Prima AZ en bedankt voor zoveel inzet en de prachtige opleiding. Waarom daar nog zoveel geld in gestoken??????

  • Echt zo!

   En maar huilen straks dat de stand tussen Ajax/Feyenoord/PSV en de overige clubs steeds groter wordt. Bij een goede competitie hoort ook een sterke subtop, nu wilt de KNVB een andere competitie opzet (wat ze ook in België hebben) nou dat zie ik helemaal niet zitten daar heeft de top3 alleen maar baat bij.

   Hufters!