Elftal en Technische staf

Beukema: ‘Nog nooit meegemaakt dat mijn naam werd gescandeerd’

AZ won gister na een waar voetbalgevecht met 2-1 van Celtic, maar wist zich ondanks die overwinning niet te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Na afloop zochten wij met Sam Beukema naar een verklaring voor de mislukte missie.

“Ik denk dat het uiteindelijk ook een stukje pech is dat we niet die extra goal hebben kunnen maken”, geeft de verdediger aan. “We waren vandaag de baas en hebben voldoende mogelijkheden gehad, alleen dan is het jammer dat je zo’n vroege tegengoal krijgt.”

“Gelukkig kwamen we snel terug en maakten we voor rust ook nog de 2-1. Dan heb je uiteindelijk de hele tweede helft om nog een treffer te maken en is het gewoon zuur dat het niet is gelukt. We hebben er alles aan gedaan en dat zag je ook aan de reactie van de supporters na de wedstrijd. Die waren trots. Het is heel zonde dat het uiteindelijk niet onze kant is op gevallen.”

Beukema begon zelf op de bank en gaf aan dat hij zich vanaf de kant af en toe wat onmachtig voelde. “Ik zat op de bank wel in spanning en leefde mee met het team want je wil natuurlijk koste wat kost door. Het is alleen wel lastig dat je vanaf de bank niet direct invloed hebt op het spel, want je wil het team natuurlijk helpen. Maar je bent één groep en één team en uiteindelijk sta ik hier wel met een zuur gevoel.”

Pinchhitter

Na de pauze mocht de stopper dan toch zijn opwachting maken, al was dat niet als verdediger. Zijn rol als pinchhitter kwam echter niet als een verrassing. “Voor de wedstrijd had de trainer al aangegeven dat er een scenario was dat ik erin zou komen als extra spits als we iets moesten forceren. Op dat moment moet je gewoon alles geven wat je hebt en dat heb ik gedaan, helaas heb ik geen goal kunnen maken maar ik heb wel alles gegeven.”

Poku

Als aanvaller was hij vlak na zijn entree bijna aangever van een treffer van Poku, maar de andere invaller miste bij de tweede paal een gigantische mogelijkheid om zijn ploeg langszij te brengen. “Toen ik hem voorgaf en ik keek naar rechts was de bal al van de schoen van Poku vertrokken en ik telde hem eigenlijk al.”

“Ik draaide me daarna om naar de kant en toen zag ik iedereen met de handen in het haar van ‘hoe kan die er niet ingaan’. Dat is natuurlijk enorm jammer. Voor mij, maar ook voor Poku natuurlijk. Want dat is ook een jonge jongen die heel erg graag wil dus je gunt hem die goal ook.”

Conference League

De uitschakeling in de Europa League betekent niet dat het Europese avontuur er nu al op zit voor de Alkmaarders. AZ mag zich nu opmaken voor de Conference League en Beukema wil niet al te lang in het negatieve blijven hangen. “Nu is de uitschakeling nog heel vers dus overheerst het zure gevoel, maar uiteindelijk moeten gewoon klaar zijn voor de Conference League. Dat is ook een mooi nieuw toernooi en dan moeten we daar maar vlammen.”

Onthaal

Beukema zelf heeft zich in rap tempo enorm populair gemaakt bij de supporters en werd tegen Real Sociedad meermaals toegezongen, iets dat de nieuweling niet is ontgaan. “Dat was wel heel gaaf moet ik zeggen. Bij Go Ahead heb ik ook hele mooie momenten gehad, maar nooit dat ze m’n naam scandeerden. Dat kwam natuurlijk ook door de lege stadions.”

“Het was een heel warm welkom en dat doet mij heel erg goed. Dat geeft mij alleen maar meer motivatie om nog harder te trainen en er zo snel mogelijk te staan voor de supporters en de club”, aldus de 22-jarige Deventenaar.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant