Overig nieuws

Beroep succesvol: vakken W, X1 en X2 morgen open

AZ is met succes in beroep gegaan tegen de sluiting van vakken W, X1 en X2 voor de wedstrijd tegen Apollon Limassol. De Alkmaarders kregen de straf omdat er tijdens het treffen met Gil Vicente bier op het veld werd gegooid. De Alkmaarders hadden een voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek openstaan, maar moesten de sfeervakken vervolgens twee wedstrijden sluiten van de UEFA.

Tegen die straf is de club met succes in beroep gegaan, waardoor seizoenkaarthouders morgen gewoon in de vakken W, X1 en X2 plaats kunnen nemen. Ook werd de boete teruggebracht van 50.000,- naar 30.000,-. Wel legde de UEFA een proeftijd op van een jaar, wat wil zeggen dat als er komend jaar bier op het veld gegooid wordt tijdens een Europese wedstrijd, dat de vakken alsnog gesloten gaan worden.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %