Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Belangrijke Boadu: ‘Het vrat aan me dat ik niet scoorde’

Myron Boadu was vanavond belangrijk voor AZ bij de overwinning op Ajax. De spits schoot zijn ploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong en legde daarmee de basis voor de 0-2 overwinning. De international scoorde voor de vierde keer op rij in een wedstrijd tegen de traditionele top drie, een opmerkelijke statistiek. ‘Ik weet echt niet wat het is.. Ik kreeg die kans en dit keer schoot ik de bal er na vier minuten in’, reageert de hoofdrolspeler desgevraagd.

AZ speelde in de ArenA met vertrouwen en was gedurende negentig minuten de bovenliggende partij. Aan niets was te zien dat de ploeg de laatste weken kwakkelde en in mindere vorm stak. Boadu was daar echter niet verbaasd over. ‘Na Linz hebben we tegen elkaar gezegd dat vandaag de belangrijkste wedstrijd is en dat we moesten laten zien wie we zijn en dat we niet bang moesten zijn. Voor de wedstrijd hebben we ook al gezegd dat we schijt moesten hebben en dat hebben we laten zien.’

Titel

Door de overwinning komen de Alkmaarders naast Ajax op de ranglijst en met nog tien wedstrijden op het programma doet de ploeg serieus mee om de titel. De spits wil echter nog niet te ver op de zaken vooruit lopen. ‘We moeten gewoon naar onszelf blijven kijken. Volgende week spelen we tegen ADO en dat is ook gewoon moeilijk. Dat we vandaag winnen geeft ons veel vertrouwen, maar dat moeten we omzetten in weer een overwinning volgende week. In dat opzicht zijn we nog niet heel erg bezig met een titel als ik eerlijk ben.’

Kritiek

Net als veel van zijn ploeggenoten worstelde Boadu de laatste weken met zijn vorm. De aanvaller heeft het hoofd echter koel gehouden en vertrouwen gehouden in zijn ploeggenoten. ‘Kritiek hoort erbij. We zaten ook in een lastige fase, maar ik heb altijd heel veel vertrouwen gehouden in het team. Ik weet dat je in dit team heel veel kansen krijgt en dat ie op een gegeven moment gaat vallen. En natuurlijk vrat aan me dat ik niet scoorde, maar ik heb voelde niet echt druk.’

Foto: Pro Shots | Jasper Ruhe

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com