Elftal en Technische staf

Bel Hassani definitief naar PEC Zwolle

Iliass Bel Hassani maakt definitief de overstap naar PEC Zwolle. De overgang van de middenvelder hing al enkele dagen in de lucht en de clubs bevestigen de deal nu via de officiële kanalen. Bel Hassani tekent voor twee jaar in Overijssel, met een optie voor nog een jaar. In Zwolle wordt de Rotterdammer herenigd met John Stegeman, met wie hij eerder al succesvol samenwerkte bij Heracles.

Met de overgang komt een einde aan een ongelukkig huwelijk. Bel Hassani werd in 2016 met hoge verwachtingen naar Alkmaar gehaald maar kon zijn belofte niet inlossen. De middenvelder werd veelvuldig als hangende rechtsbuiten gebruikt en kwam daardoor zelden in zijn kwaliteit te spelen. Afgelopen winter gingen speler en club al tijdelijk uit elkaar toen AZ hem aan FC Groningen verhuurde. Nu maakt Bel Hassani definitief de overstap naar PEC.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com