Elftal en Technische staf

Bazoer op tijd hersteld voor Eredivisie-hervatting

AZ hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Trainer Pascal Jansen kan tegen de Friezen weer beschikken over Riechedly Bazoer, die tegen Ajax nog geblesseerd uitviel.

Bazoer moest in het 1-2 gewonnen duel in de Johan Cruijff ArenA voortijdig het verlaten. De zesvoudig Oranje-international heeft in de interlandperiode aan zijn herstel gewerkt en kan zodoende tegen Heerenveen gewoon weer meedoen. Met Bazoer en Penetra als centraal verdedigingsduo kreeg AZ dit seizoen nog geen doelpunt om de oren.

Alleen Mees de Wit zit nog in de lappenmand bij de Alkmaarders. De voormalig verdediger van PEC Zwolle raakte begin dit seizoen geblesseerd aan zijn voet, maar zijn herstel verloopt voorspoedig. “Maar ook hij mag tegenwoordig alweer meer zonder walker”, vertelt Jansen op de clubwebsite. “Hij heeft goede berichten gehad vanuit het ziekenhuis.”

Mees de Wit maandenlang uit de roulatie

Heerenveen

sc Heerenveen kent een valse seizoenstart. De ploeg van Kees van Wonderen won in de eerste acht duels slechts twee keer en speelde daarin één keer gelijk. Daarmee bekleden de Friezen de dertiende plek in de Eredivisie. In Heerenveen staat oud-AZ’er Thom Haye onder contract. De geboren Amsterdammer kwam 73 keer uit voor de Alkmaarders en was daarin goed voor twee goals en vijf assists.

AZ is de laatste vier thuiswedstrijden met Heerenveen ongeslagen. Vorig seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting nog in een 1-1 gelijkspel, voor de laatste thuisoverwinning op de Friezen gaan we terug naar mei 2022. De ploeg van Pascal Jansen was door goals van Aboukhlal en Clasie met 2-0 te sterk.

Aftrap

AZ – Heerenveen begint zaterdag 21 oktober om 21:00 uur. Er zijn nog tickets beschikbaar voor het affiche.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %