Wedden op voetbal

Wedstrijden

Bax geeft fout toe: ‘Sorry jongens, ik had de goal toe moeten kennen’

Scheidsrechter Christiaan Bax zal vanavond niet zo lekker slapen. De scheidsrechter keurde namelijk bij een 0-0 stand ten onrechte een treffer af van Felix Correia bij het duel tussen NAC Breda en Jong AZ. De Portugees schoot zijn ploeg na ruim een kwartier aan de leiding, maar zag zijn treffer geannuleerd worden omdat de aanhang van de thuisploeg een tweede bal in het veld had gegooid. Die beslissing bleek achteraf een cruciale fout.

De spelers van de thuisploeg hadden namelijk geen enkele last van de bal, waardoor de treffer niet afgekeurd had mogen worden. Scheidsrechter Bax zag zijn fout al snel in bood zijn excuses aan. ‘Hij stond in de rust inderdaad voor de deur van de kleedkamer en gaf aan dat hij de goal toe had moeten kennen’, aldus Michel Vonk na afloop. ‘Goed dat hij dat meteen zegt. Je koopt er niet veel voor, maar iedereen die zijn fout toegeeft is prima denk ik.’

Balen

Zelf verscheen de hoofdrolspeler later ook nog voor de camera van Fox Sport en in dat gesprek was Bax duidelijk: ‘Als ik de beelden bekijk zie ik dat de beïnvloeding, als die er al is, minimaal is, of eigenlijk niet. Dan kan ik niets anders doen dan mijn fout toegeven. Ik vind het heel vervelend dat zo’n invloed van buitenaf de wedstrijd beïnvloed. Het was misschien een andere wedstrijd geworden, dus ik begrijp AZ volledig. Ik baal daar enorm van.’

Foto: Pro Shots | Marcel van Dorst

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com