Wedstrijden

Barasi schiet Jong AZ langs De Graafschap en naar de koppositie

Jong AZ heeft vanavond de kraker van De Graafschap gewonnen. De ploeg van Maarten Martens won door treffers van Koopmeiners en Barasi met 2-1 van de Superboeren, waardoor de ploeg uit de Kaasstad de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie heroverde. 

De Alkmaarders schoten op het sportcomplex aan de Kalverhoek uit de startblokken. Al na drie minuten dacht de thuisploeg te kunnen juichen toen Tijs Velthuis de bal achter Hidde Jurjus werkte. De verdediger stond echter buitenspel, waardoor de treffer terecht werd geannuleerd.

Koopmeiners

Tien minuten later lag de bal weer achter Jurjus en dit keer mocht er wel gejuicht worden. Peer Koopmeiners vuurde van buiten de zestien op de goal en liet de doelman kansloos met zijn inzet. In het restant waren er nog kansen voor Konings en Evjen, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Na de pauze kwam er rap verandering in de stand op het scorebord, al was dat niet positief voor Jong AZ. Lieftink bracht de stand vrij snel na de hervatting namelijk in evenwicht. Niet lang daarna kwam De Graafschap bijna op voorsprong, maar was het Beau Reus die Giovanni Korte van scoren afhield.

Barasi

De ploeg van Maarten Martens rechtte vervolgens de rug en leek via Koopmeiners opnieuw op voorsprong te komen, de treffer werd echter opnieuw geannuleerd. Na een uur spelen kwam Yusuf Barasi in het veld en de talentvolle spits had slechts twee minuten nodig om zich te onderscheiden. De aanvaller schoot van dichtbij raak en klopt met deze nieuwe treffer nadrukkelijk op de deur van Pascal Jansen.

Een kwartier voor tijd kon Taabouni het duel in het slot gooien, maar de aanvaller kreeg de bal oog in oog met Jurjus niet voorbij de goalie. In de slotfase voorkwam Reus nog dat de gasten langszij kwamen door een inzet van Haen op fraaie wijze uit de bovenhoek te tikken. De safe bleek goud waard en zorgde ervoor dat de drie punten in Wijdewormer bleven.

Karakteristieken

Doelpunten: 13′ Koopmeiners 1-0, 49′ Lieftink 1-1, 62′ Barasi 2-1

Gele kaarten: Berkhout (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Reus; Jacobs, Berkhout, Velthuis (c); Lathouwers, Franken (60′ De Jong), Koopmeiners, Oosting; Evjen (89′ Griffith), Poku (60′ Barasi), Taabouni

Opstelling De Graafschaap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Fortes, Baas; Dekker (67′ Haen), Opoku (67′ Schuurman), Lieftink; Verbeek (3′ Kaandorp), Konings (67′ Gravenberch), Korte (67′ Acheffay)

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Ook interessant