Elftal en Technische staf

Barasi: ‘Moet belangrijk zijn, dan komen de kansen vanzelf’

Een mooi moment voor Yusuf Barasi vanavond. Die spits maakte in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard namelijk zijn debuut in de eredivisie. Na afloop was het even wachten tot de spits richting de mixedzone kwam, al was daar een logische verklaring voor. ‘Ik heb net even mijn telefoon gepakt en zie veel leuke berichten van familie en vrienden, dus dat is onwijs mooi’, geeft de spits met een glimlach aan.

De aanvaller debuteerde vorig jaar oktober al namens de Alkmaarders in het Europa League-duel tegen Rijeka, maar moest daarna lang wachten op een nieuwe kans. ‘Als jonge jongen wil je natuurlijk altijd meer’, geeft Barasi desgevraagd aan. ‘Ik heb al eerder mijn debuut mogen maken en dan wil je altijd meer. Maar ik snap wel dat dit het goede moment is.’

‘Het plan is ook om wekelijks veel minuten te maken bij Jong AZ. Daar kan ik laten zien wie ik ben, belangrijk zijn en dan komen die kansen bij het eerste vanzelf’, reageert de zelfbewuste aanvaller. ‘Ik ben zeker tevreden op dit moment, al ben ik nog niet waar ik moet zijn. Ik weet dat ik nog veel meer kan en nog sterker kan worden.’

Met Barasi heeft Jansen er een optie bij voor in de spits, die zelf uitlegt wat voor type aanvaller hij is. ‘Ik ben goed aan de bal, kan scoren maar ook iemand voor de goal zetten. Verder kan ik zowel in de bal komen als in de diepte aangespeeld worden.’

Contract

Een belangrijke vraag die veel supporters hebben gaat over de status van zijn contract. De verbintenis van de spits loopt namelijk komende zomer af en club en speler zijn al maanden in gesprek om die verbintenis open te breken. ‘Zelf ben ik daar niet echt mee bezig’, geeft Barasi aan.

‘Ik wil gewoon lekker voetballen. Het is geen bijzaak, maar met mijn hoofd wil ik wel bij het voetbal blijven. De rest laat ik over aan mijn zaakwaarnemer. Al wil ik wel dat het gewoon klaar is, dat iedereen om mij heen ook rust krijgt. Maar ik weet niet wanneer we rond zijn, al ziet het er wel goed uit.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant