Overig nieuws

BAM zoekt ruzie met AZ

Bouwbedrijf BAM en AZ zijn met elkaar in conflict na de verbouwing van het stadiondak. BAM meent nog vier miljoen euro tegoed te hebben van de club en stapte daarom naar de voorzieningenrechter.

Poging tot beslaglegging

Bij de rechter wilde de bouwer toestemming krijgen om conservatoir beslag te laten leggen om zo verzekerd te zijn van de vier miljoen. Het verzoek maakte echter geen kans bij de rechter, zo blijkt uit de uitspraak van maandag. De rechter is van mening dat het bouwbedrijf niet aan heeft kunnen tonen wat de noodzaak van een beslaglegging is. De bouwer kan nog een bodemprocedure aanspannen, maar het ons onduidelijk of het dit ook gaat doen.

‘AZ was niet op de hoogte’

Tegenover het Noordhollands Dagblad laat directeur Robert Eenhoorn weten dat AZ alleen op de hoogte was via de media: “Wij hebben ons aan alle contractuele afspraken gehouden, we zijn alles nagekomen. Mocht BAM verdere stappen ondernemen, dan zien we dat met vertrouwen tegemoet. Als dit ons grootste probleem wordt van dit jaar, wordt het nog een goed jaar.”

Vertraging oorzaak van claim

BAM meent recht te hebben op 4,35 miljoen euro omdat de bouw vertraagd werd door de gemeente Alkmaar (en daar zou AZ voor moeten bloeden dus…) dat de bouwtekeningen later dan gehoopt goedkeurde. De oorspronkelijke opleverdatum van februari 2021 werd hierdoor vertraagd tot augustus. BAM verzocht niet alleen beslaglegging bij AZ, maar ook bij AFAS, 19 skyboxhouders en de Rabobank (om het nog even gekker te maken allemaal).

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    Ook interessant