Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Overig nieuws

AZ’ers helpen Jong Oranje aan winst tegen Portugal

Jong Oranje won van Jong Portugal vanavond

Jong Oranje won vanavond met 4-2 van Jong Portugal in de kwalificatie voor het EK, de gehele doelpuntenproductie was voor rekening van de uitblinkende AZ’ers. Debutant Myron Boadu wist twee keer te scoren en ook Teun Koopmeiners en Calvin Stengs schoten raak.

Waar de 4-2 klinkt als een klinkende overwinning, was het uiteindelijk een vrij moeizame pot voor Jong Oranje tegen een gevaarlijke tegenstander. AZ was hofleverancier en had met Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Dani de Wit en Calvin Stengs maar liefst vijf basisspelers bij het kleine Oranje en alleen dat alleen was al een compliment aan onze club en de ontwikkeling van de spelers.

Vanaf de aftrap ging Oranje op zoek naar een doelpunt en dat viel al na 8 minuten. De eerste AZ’er op het scorebord was Myron Boadu, die op aangeven van Calvin Stengs kon binnen tikken:

In het verloop van de eerste helft lukte het niet om de levensgevaarlijke voorhoede verder in stelling te brengen. Jong Oranje kreeg weinig kansen en werd regelmatig naar achter gedrukt door de Portugezen, die nog voor rust gelijk wisten te maken.

Koopmeiners, Boadu en Stengs beslissend

In de tweede helft kwam Jong Oranje weer op voorsprong via een penalty van aanvoerder Teun Koopmeiners die wederom liet zien waarom hij alle penalty’s ook bij zijn club neemt:

De Portugezen kwamen wel weer terug via een strafschop na een (hele lichte) overtreding van Owen Wijndal.In de slotfase van de wedstrijd drong vooral Portugal nog aan, maar het waren de levensgevaarlijke AZ’ers Boadu en Stengs die de overwinning binnen haalden voor AZ. Het was eerst de beurt aan Myron Boadu, die wederom binnen tikte op een bal van Calvin Stengs

Het slotwoord van de avond was aan Calvin Stengs, die op aangeven van Teun Koopmeiners de genadeklap toediende aan de Portugezen:

Door de overwinning heeft Jong Oranje een prima start in de kwalificatie voor het EK in Italie en San Marino in 2019, eerder wonnen de jongelingen al met 5-1 van Cyprus.

[foto via Pro Shots / Paul Meima]

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk toonaangevende In de Hekken. Maakt samen met zijn team websites bij 072DESIGN , is eigenaar van PGWEAR Nederland en zit tegenwoordig ook in hele mooie voetbalreizen!