Overig nieuws

AZ’ers helpen Jong Oranje aan dikke winst op Cyprus (5-1)

Teun Koopmeiners blonk uit bij Jong Oranje tegen Cyprus

Jong Oranje won zojuist met maar liefst 5-1 van Cyprus en de spelers van hofleverancier AZ speelden een doorslaggevende rol in de overwinning. Uitblinker Teun Koopmeiners scoorde uit een strafschop en Dani de Wit kon de avond zelfs afsluiten met twee treffers.

Het elftal van Erwin van der Looi kwam nog wel ongelukkig achter, maar herstelde vrij snel en kon de wedstrijd in de eerste helft al beslissen. Teun Koomeiners maakte de gelijkmaker, waarna Jong Oranje via fraaie combinaties uit kon lopen naar 3-1 via doelpunten van Dani de Wit en Kaj Sierhuis.

Na rust viel er minder te genieten (al waren de passes van Koopmeiners echt heerlijk te noemen) en duurde het tot vlak voor tijd voor Oranje weer scoorde. Dani de Wit maakte zijn tweede, waarna Deyovaisio Zeefuik in blessuretijd de 5-1 kon maken.

Na de zege staat Jong Oranje nu derde in Groep 7. Koploper is Portugal met zes punten uit twee wedstrijden. Wit-Rusland staat op doelsaldo nog voor Oranje dankzij een 10-0 tegen Gibraltar

[Foto via Pro Shots / Michael Bulder]

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk toonaangevende In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.