Jong Ornaje wint dankzij AZ'ers met 0-7 van Wit-Rusland
Overig nieuws

AZ’ers dirigeren Jong Oranje langs Wit Rusland

Drie AZ’ers en acht figuranten hebben vanavond ruim weten te winnen van Wit Rusland. De Alkmaarse talenten zegevierden in dienst van Jong Oranje met maar liefst 0-7. Boadu (tweemaal), De Wit (tweemaal) en Koopmeiners waren verantwoordelijk voor de eerste vijf treffers. Pas nadat de AZ’ers het veld hadden verlaten maakten Sierhuis en Harroui in de slotfase de overige treffers. 

Het was eigenlijk nooit een wedstrijd in Zhodino. Boadu kopte op aangeven van Teze al binnen twee minuten de openingstreffer binnen. Vijf minuten later was de wedstrijd al beslist nadat Prischepa een inzet van De Wit met de hand keerde en daarvoor de rode kaart gepresenteerd kreeg. Koopmeiners ging achter de toegekende strafschop staan en kende geen genade.

Jong Oranje speelde vervolgens constant op de helft van de tegenstander en liet de bal snel rondgaan. Het was zodoende wachten op meer treffers. Na ruim een half uur volgde de 0-3. Boadu kreeg de bal van de zijkant aangespeeld, draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en schoot met links de bal achter Pavlyuchenko.

Het waren zodoende de Alkmaarse talenten die schitterden in het voormalige Oostblok. Het enige dat nog ontbrak was een treffer van Dani de Wit, die uiteindelijk in de tweede helft zou komen. De middenvelder kopte tien minuten na de hervatting raak na een voorzet van Lang. Tien minuten later werd De Wit alleen voor Pavlyuchenko gezet en wipte de bal beheerst over de doelman heen het doel in. Het zou de laatste AZ-treffer zijn van de avond. In de slotfase, toen Boadu en Koopmeiners al op de bank zaten, maakten Harroui en Sierhuis nog de zesde en zevende goal.

[Pro Shots | Paul Meima] 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant