Blessure Dani de Wit
*Dani de Wit* of AZ Alkmaar Celebrates 0-1
Europees Voetbal

AZ zorgt voor daverende stunt op bezoek bij Napoli: 0-1

AZ heeft donderdagavond voor een stunt gezorgd door met 0-1 te winnen van Napoli. In een duel waar Napoli constant de boventoon voerde en AZ maar sporadisch op de helft van Napoli kwam, was Dani de Wit na een prachtige aanval de enige doelpuntenmaker.

Door de corona-besmetting van Boadu startte Dani de Wit vanavond in de punt van de aanval. Daardoor schoof Stengs door naar de tien-positie en kreeg Yukinari Sugawara de kans om zich als rechtsbuiten te laten zien.

Napoli dreigend

De eerste tien minuten van de wedstrijd wisten beide ploegen geen uitgespeelde kansen te creëren. Na een kwartier spelen volgde het eerste wapenfeit van de Alkmaarders. Karlsson kwam er via een counter door, maar zijn lage afstandsschot werd gepareerd door Napoli-doelman Meret. Vervolgens werd Napoli een aantal keer gevaarlijk. De ploeg van Gattuso was veel voor het doel van de Alkmaarders te vinden en Bizot moest een aantal keer redding brengen. Napoli bevond zich constant op de Alkmaarse helft. Voor AZ was het veelal tegenhouden en hopen op een counter. Dat gebeurde na een dik halfuur. Sugawara schoot na een misser van Koulibaly maar net naast. Even later was het Napoli dat bijna de openingstreffer maakte. Mertens schoot na een fout van Hatzidiakos maar enkele centimeters naast de paal. Zodoende ging AZ met een 0-0 stand de kleedkamer in.

Dani de Wit

Na tien minuten in de tweede helft pakte AZ na een prachtige aanval een knappe 0-1 voorsprong tegen de Italianen. Na een snelle counter gaf Sugawara de bal mee aan de opgekomen Svensson. Laatstgenoemde gaf de bal laag voor op Dani de Wit, die de verre hoek vond. Zo pakten de Alkmaarders geheel tegen de verhoudingen in de heerlijke 0-1. Na de openingstreffer bleef de thuisploeg uit Napels aandringen en kwam het via een kopbal van invaller Patagna heel dichtbij de gelijkmaker. Het bleef veelal tegenhouden voor AZ, maar tot veel gevaarlijke kansen kwam Napoli niet. Tien minuten voor tijd kwam AZ twee keer goed weg nadat Politano twee keer gevaarlijk naar binnen kwam en op doel schoot. Het bleef tot in de slotfase onwijs spannend, maar AZ wist de 0-1 knap te verdedigen en won bijzonder knap van het grootse Napoli.

Karakteristieken

Opstelling Napoli: Meret; Hysa (57′ Insigne)j, Koulibaly (c), Maksimovic, Di Lorenzo; Lobotka (65′ Demme), Ruiz; Lozano (57′ Rui), Mertens, Politano (83′ Bakayoko); Osimhen (65′ Patagna)
Opstelling AZ: Bizot; Wijndal, Hatzidiakos, Martins Indi, Svensson; Midtsjø (88′ Leeuwin), Koopmeiners (c), Stengs; Karlsson (88′ Gudmundsson), De Wit, Sugawara
Doelpunten: 57′ De Wit 0-1
Gele kaart: De Wit (AZ), Koulibaly (Napoli)

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant