Europees Voetbal

AZ zonder Vlaar tegen Astana

Arne Slot kan vanmiddag tegen Astana wederom geen beroep doen op Ron Vlaar. De centrale verdediger, die nog herstellende is van een blessure, is achtergebleven in Nederland. Verder zijn Gudmundsson en Kramer ook niet van de partij in Astana.

Andere omstandigheden

De Alkmaarders treffen in Kazachstan totaal andere weersomstandigheden aan dan in Nederland. Zo sneeuwt het momenteel in Oost-Europa en ligt de temperatuur daar rond het vriespunt. De Astana Arena is hierop ingericht. Zo bevat het stadion een dicht dak en wordt de temperatuur in het stadion verwarmd tot 15 graden. “Ik moet eerlijk zeggen dat onze materiaalman Melvin allerlei mutsen, sjaals en handschoenen had ingepakt, maar dat is uiteindelijk allemaal niet nodig,” laat Slot aantekenen tegenover AZTV.

Astana

De oefenmeester verwacht vanavond een ander Astana aan te treffen dan de ontmoeting twee weken geleden in Den Haag. De Kazachen werden afgelopen weekend kampioen in de nationale competitie en zullen daarom waarschijnlijk geen spelers sparen. “Vooraf hadden we gehoopt dat ze komend weekend pas kampioen zouden worden. Dan hadden ze misschien wel, net als in Den Haag, de keuze gemaakt om een aantal spelers rust te geven. Daar gaan we nu niet vanuit.”
Verder verwacht Slot niet weer zo een gemakkelijke overwinning als de 6-0 in Den Haag. “Om kampioen te worden moet je als ploeg altijd terugslaan, dat hebben ze dit seizoen toch voor elkaar gekregen. Dat opgeteld bij het feit dat ze thuis spelen met veel supporters op de tribune, gaat het ongetwijfeld niet zo gemakkelijk worden.”

Tijdsverschil

“De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste.” Vertelt Arne Slot verder. “Het allerbeste resultaat is natuurlijk een overwinning. Wij spelen als AZ-zijnde altijd maar in één stand. We willen de wedstrijd willen door dominant te zijn en de tegenstander af te jagen.” Het tijdsverschil van vijf uur lost AZ op door de Nederlandse tijd aan te houden. “Ik denk dat het tijdsverschil niet van invloed is op de wedstrijd.”

De wedstrijd begint vanmiddag om 16.50 uur Nederlandse tijd en staat onder leiding van de Deen Mads-Kristoffer Kristoffersen. 44 trouwe AZ-supporters hebben de reis van 5200 kilometer afgelegd naar Nur-Sultan. De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports.

Vermoedelijke opstelling AZ:
Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Koopmeiners, Midtsjø, De Wit; Idrissi, Boadu, Stengs

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant