website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ zonder Vlaar en Johnsen, Druijf bij selectie

Ron Vlaar en Bjørn Johnsen ontbreken als AZ het morgenavond opneemt tegen Willem II. Achter de naam van Jonas Svensson staat nog een vraagteken. Dat betekent dat Teun Koopmeiners centraal in de verdediging start. ‘Ja, die kans zit er wel dik in’, geeft Van den Brom aan voor de camera van AZ TV.

Druijf

Wie wel bij de selectie zit is Ferdy Druijf. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie ontbreekt vanavond bij de selectie van Jong AZ omdat hij morgenavond bij het keurkorps zit van John van den Brom. Ondřej Mihálik zal daarom tegen MVV in de punt van de aanval starten, dat meldt het NHD.

Historie

De laatste jaren kan AZ uitstekende cijfers overleggen als het aantreedt tegen Willem II. De laatste keer dat de Tilburgers wisten te winnen in Alkmaar was op 5 mei 2001. In de vijftien wedstrijden die volgden wist AZ elf keer te winnen en werd er vier keer gelijkgespeeld. Afgelopen seizoen behaalden de Alkmaarders een driepunter door doelpunten van Til, Weghorst en Jahanbakhsh.

Laatste vijf wedstrijden

2012/2013: 0-0
2014/2015: 2-0
Berghuis, Dos Santos
2015/2016: 0-0
2016/2017: 2-0
Jahanbakhsh, Garcia
2017/2018
Jahanbakhsh, Til, Weghorst (AZ) Rienstra, Azzaoui (Willem II)

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar