15-08-2020: AZ - AS Monaco Voorbereiding seizoen 2020-2021 L-R Jonas Svensson of AZ Alkmaar
Europees Voetbal

AZ zonder Svensson tegen Napoli

AZ zal het donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Napoli moeten doen zonder Jonas Svensson. Eerder deze week werd bekend dat de Noor voor lange tijd aan de kant staat met een blessure. Sugawara zal naar alle waarschijnlijkheid zijn plek overnemen.

Resultaat nodig

Slot gaf woensdagavond voor de camera van AZ TV aan dat AZ koste wat kost een resultaat zal moeten behalen, wil het kans maken op overwintering: “We hebben een resultaat nodig. Winst is het mooiste, maar we hebben minimaal een gelijkspel nodig.” De trainer heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken: “Ik weet hoe goed onze spelers zijn. Ook hebben we uit bij Napoli gewonnen, omdat we heel goed hebben verdedigd.”

Napoli

Napoli is koploper in groep F van de Europa League. De Italianen wonnen drie van de vier wedstrijden, bij winst zijn zij door naar de volgende ronde. Ook in de nationale competitie is de ploeg van Gattusso op dreef. Afgelopen weekend werd AS Roma in een wedstrijd die in het teken stond van het overlijden van clublegende Maradona, met 4-0 aan de kant gezet.

Heenwedstrijd

In de openingsronde van het Europa League-seizoen won AZ knap op bezoek bij Napoli. Dani de Wit was de gevierde man in die wedstrijd. Bekijk hieronder de samenvatting van die wedstrijd nog eens terug:

Fitheid

Naast de de geblesseerde Svensson kan Slot nog altijd niet beschikken over Ron Vlaar en Jordy Clasie.

Aanvang

AZ – Napoli begint vanavond om 21.00.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant