Calvin Stengs en Marko Vejinovic doen zondag niet mee met AZ als het op bezoek gaat bij ADO Den Haag. John van den Brom wenst geen risico te nemen met Calvin Stengs en laat de jongeling vanavond meedoen bij Jong AZ. Het risico zit hem in het feit dat de Hagenaars op kunstgras spelen, terwijl Jong AZ vanavond op echt gras zal spelen in het eigen AFAS Stadion. Marko Vejinovic is geblesseerd.

Verder zal de trainer waarschijnlijk weinig veranderen. ‘We hebben natuurlijk nog twee dagen richting ADO, maar verwacht niet dat er hele grote veranderingen zullen zijn’, geeft Van den Brom aan op de digitale kanalen van zijn club. De absentie van Calvin Stengs houdt waarschijnlijk in dat Albert Gudmundsson weer op de rechterflank gepositioneerd zal worden.

Historie

De Alkmaarders kennen de laatste jaren weinig problemen in Den Haag. In de laatste vijf wedstrijden werd ADO liefst viermaal verslagen. De laatste nederlaag dateert van 27 april 2014, de vier daaropvolgende wedstrijden eindigden in een overwinning voor de ploeg van Van den Brom.

Laatste vijf ontmoetingen

2013/2014: 2-1
Van Duinen, Holla (ADO Den Haag) Henriksen (AZ)
2014/2015: 2-3
Kramer, Alberg (ADO Den Haag) Poulsen, Johansson, Gudelj (AZ)
2015/2016: 1-2
Beugelsdijk (ADO Den Haag) Dos Santos, Henriksen (AZ)
2016/2017: 0-1
Mühren
2017/2018: 0-3
Weghorst, Idrissi, Jahanbakhsh

Vermoedelijke opstelling: Bizot; Svensson, Vlaar, Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Gudmundsson, Seuntjens, Idrissi

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com