Wedstrijden

AZ zonder Seuntjens en met Johnsen tegen NAC

Bjørn Johnsen staat vanavond in de punt van de aanval als AZ op bezoek gaat bij NAC Breda. De aanvaller vervangt Mats Seuntjens, die nog niet fit genoeg is om te spelen. Seuntjens, die de laatste maanden in de spits stond, zit helemaal niet bij de selectie voor het duel tegen zijn oude club. De Bredanaar kwam vorig weekend hard in botsing met ploeggenoot Idrissi en traint momenteel apart van de groep. Afgezien van die wijziging zal AZ in dezelfde samenstelling spelen als vorige week.

Historie

Eerder dit seizoen kende de ploeg van Van den Brom weinig problemen met NAC. In eigen huis werd eenvoudig met 5-0 gewonnen. Myron Boadu scoorde in dat duel zijn eerste treffer in het eerste van AZ. Sowieso is de ploeg uit Noord-Brabant de afgelopen tijd een fijne tegenstander geweest voor de Noord-Hollanders. De laatste zes ontmoetingen, zowel uit als thuis, werden gewonnen door de Alkmaarders. Een jaar geleden won de ploeg uit de Kaasstad met 1-3 in Breda, de doelpunten werden toen gemaakt door Jahanbakhsh, Til en Seuntjens.

Recente uitslagen

2011/2012: 2-1
Holman (AZ) Lurling, Koenders (NAC Breda)
2012/2013: 2-1
Maher (AZ) Luijckx, De Roover (NAC Breda)
2013/2014: 3-0
Verbeek, Poepon, Hooi
2014/2015: 0-1
Gudelj
2017/2018: 1-3
Jahanbakhsh, Til, Seuntjens (AZ) Sadiq (AS Roma)

Vermoedelijke opstelling: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til, Maher; Stengs, Johnsen, Idrissi

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com