Elftal en Technische staf

AZ mist Pavlidis en Midtsjø tegen FC Groningen

Pascal Jansen kan in de slotwedstrijd van 2021 niet beschikken over de geschorste Vangelis Pavlidis. Ook mist AZ de geblesseerde Midtsjø tegen FC Groningen.

Vangelis Pavlidis pakte tegen Willem II zijn vierde gele kaart van het seizoen. Daardoor mist de Griekse spits de laatste wedstrijd van het jaar. Ook Fredrik Midtsjø kan niet meedoen. De Noor kreeg zaterdag een stekende pijn in zijn ribben en is niet op tijd hersteld.

Zesde overwinning op rij

De 4-1 zege op Willem II van afgelopen zaterdag betekende de zesde overwinning op rij voor AZ. De Alkmaarders hopen die reeks tegen FC Groningen uiteraard voor te kunnen zetten. “We hebben de weg omhoog gevonden, maar zijn nog steeds druk doende om ervoor te zorgen dat we samen stabieler gaan presteren”, legt Jansen uit op de clubwebsite.

FC Groningen

Het is de tweede keer in korte tijd dat AZ en FC Groningen tegenover elkaar staan. Op 24 oktober speelden beide ploegen ook al tegen elkaar. Dankzij doelpunten van Ngonge en De Leeuw gingen de Alkmaarders met 2-0 onderuit. Volgens hoofdtrainer Pascal Jansen was er in die wedstrijd meer mogelijk voor zijn ploeg. “Wij verzuimden toen in het eerste kwartier één of twee keer af te drukken”, vertelt de oefenmeester.

Matchwinner Jahanbakhsh

In de laatste twee onderlinge ontmoetingen lukte het AZ niet om van FC Groningen te winnen. Dat lukte de Alkmaarders wel op 18 maart 2018. In een doelpuntrijk duel kroonde Jahanbakhsh zich in de slotseconde tot matchwinner.

 

2020-2021: AZ – FC Groningen 1-2
Koopmeiners (AZ), El Messaoudi (FC Groningen)
2019-2020: AZ – FC Groningen 0-0
2018-2019: AZ – FC Groningen 1-0
Vlaar (AZ)
2017 – 2018: AZ – FC Groningen 3-2
Svensson, Til, Jahanbakhsh (AZ), Van Weert, Doan (FC Groningen)
2016-2017: AZ – FC Groningen 4-1
Weghorst, Stengs, Van Overeem 2x (AZ), Linssen (FC Groningen)

Aftrap

AZ – FC Groningen begint dinsdagavond om 21.00 uur en is live te volgen via ESPN. Na afloop van de wedstrijd is er een wedstrijdverslag te lezen op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant