Elftal en Technische staf

AZ zonder Midtsjø tegen Heracles

Pascal Jansen kan morgen in de bekerwedstrijd tegen Heracles niet beschikken over Fredrik Midtsjø. De middenvelder is niet ongeschonden uit de gewonnen wedstrijd met Ajax gekomen.

Drie dagen na de fraaie 1-2 overwinning in de ArenA staat woensdag alweer de volgende wedstrijd voor de deur. In het AFAS Stadion ontvangen de Alkmaarders Heracles voor het bekertoernooi.

Evjen

Naast de geblesseerde Midtsjø kan hoofdtrainer Pascal Jansen ook niet beschikken over Evjen, die nog altijd herstellende is van zijn blessure.

Eerdere ontmoeting

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar staan. Op 19 september ging AZ op bezoek in Almelo met 3-2 onderuit. In een knotsgekke eindfase kwam een tiental van AZ nog op 2-2 via een fraaie afstandspegel van Reijnders, maar dat mocht niet baten. Rai Vloet schoot in de laatste minuut namelijk een vrije trap binnen.

Heracles

In de nationale competitie staat Heracles er niet heel goed voor. De ploeg van Frank Wormuth is na zestien gespeelde wedstrijden terug te vinden op de vijftiende plaats. Afgelopen weekend gingen de Almeloërs met 2-1 onderuit bij Vitesse.

Heracles gaat tegen AZ  spelers sparen, zo maakte Wormuth woensdag bekend. “De competitie is nu veel belangrijker”, vertelt de trainer tegenover RTV Oost. “Sorry fans van Heracles, maar de komende thuiswedstrijden tegen FC Groningen en SC Cambuur zijn finales voor ons”, besluit de trainer.”

Dubbelslag Karlsson en Boadu

De vorige keer dat AZ en Heracles tegenover elkaar stonden in Alkmaar was in mei van dit jaar. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021 waren de Alkmaarders met 5-0 te sterk.

2020-2021: AZ – Heracles 5-0
Boadu 2x, Karlsson 2x, Wijndal (AZ)
2019-2020: AZ – Heracles 2-0
Koopmeiners, Stengs (AZ)
2018-2019: AZ – Heracles 2-1
Stengs, Gudmundsson (AZ), Kuwas (Heracles)
2017-2018: AZ – Heracles 5-0
Castro e.d., Til, Jahanbakhsh, Weghorst, Svensson (AZ)
2016-2017: AZ – Heracles 5-1
Mühren 2x, Weghorst, Dos Santos, Jahanbakhsh (AZ), Armenteros (Heracles)

Aftrap

AZ – Heracles begint woensdagavond om 18.00 uur. De wedstrijd is live te volgen 0p ESPN. Na afloop is er op onze website een wedstrijdverslag te lezen.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant