Elftal en Technische stafEuropees Voetbal

AZ op jacht naar resultaat in Birmingham, Lahdo afwezig

AZ bereidt zich voor op een cruciale ontmoeting met Aston Villa. De ploeg van Pascal Jansen staat na drie groepswedstrijden op drie punten en dus is het hoog tijd dat de Alkmaarders weer eens een resultaat boeken. Die missie moet volbracht worden zonder Mayckel Lahdo.

AZ is woensdag met 23 man afgereisd naar Birmingham. Ten opzichte van het heenduel in Alkmaar twee weken geleden is er weinig veranderd binnen de selectie van Jansen. Mayckel Lahdo, die er thuis tegen Villa ook al niet bij was, zit nog een schorsing uit voor zijn rode kaart tegen Legia Warschau. Daarnaast viel de Zweed tegen Excelsior geblesseerd uit.

Jansen vertelde woensdag op Villa Park dat hij verwacht Lahdo een aantal weken niet inzetbaar is. “Er is wat bandletsel geconstateerd”, laat hij optekenen door AZ.nl. “Ik hoop niet dat het tot de winterstop duurt, maar we zullen moeten kijken hoe lang het gaat duren.” Naast Lahdo zijn ook Sem Westerveld, Mees de Wit en Lewis Schouten in Alkmaar achtergebleven.

AZ bereidt zich voor op een cruciale ontmoeting met Aston Villa. De ploeg van Pascal Jansen staat na drie groepswedstrijden op drie punten en dus is het hoog tijd dat de Alkmaarders weer eens een resultaat boeken. Die missie moet volbracht worden zonder Mayckel Lahdo.

Mayckel Lahdo is enkele weken uitgeschakeld

Eerdere ontmoeting

AZ en Aston Villa stonden twee weken geleden nog tegenover elkaar in Alkmaar. De ploeg van Pascal Jansen sneed zich al vroeg in de wedstrijd in de vingers door twee keer gevaarlijk balverlies te lijden. Villa profiteerde beide keren, waardoor het na een kwart wedstrijd al 0-2 achter stond. Na de theepauze liepen de Engelsen al rap uit naar 0-4, waarna Sadiq namens AZ nog een eretreffer maakte.

Aston Villa

Tegenstander Aston Villa kende geen goede generale in aanloop naar het treffen met AZ. The Villans gingen op bezoek bij Nottingham Forest, mede door een blunder van keeper Martinez, met 2-0 onderuit. Tijdens het verloren duel moest rechtsback Matty Cash ook nog eens voortijdig naar de kant met een blessure, maar de schade valt mee. De Pool kan tegen AZ gewoon weer starten, zo meldde Emery in aanloop naar het treffen met de Alkmaarders.

Aston Villa presteert dit seizoen boven verwachting in de Premier League. De ploeg van Unai Emery bezet met 22 punten uit elf wedstrijd knap de vijfde plaats in de nationale competitie. Europees gezien vergaat het de Engelsen ook voor de wind; door overwinningen op AZ en Zrinjski bezet het een tweede plek in groep E van de Conference League.

Aftrap Aston Villa – AZ

De bal gaat donderdag 9 november om 21:00 uur rollen op Villa Park. Het duel wordt live uitgezonden op ESPN 2 en Veronica.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %