01-11-2020: AZ - RKC Waalwijk Eredivisie seizoen 2020-2021 L-R Calvin Stengs of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

AZ zonder Koopmeiners tegen Sparta, Stengs keert terug

Pascal Jansen kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen Sparta niet beschikken over zijn aanvoerder Teun Koopmeiners. De topscorer van de Alkmaarders moet zijn schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart uitzitten. Jansen verwacht tegen de Rotterdammers wel weer te kunnen beschikken over Calvin Stengs.

Meerdere mogelijkheden

Hoofdtrainer Jansen laat nog even in het midden wie zaterdagavond de positie van Teun Koopmeiners gaat overnemen. Onder meer Clasie en Reijnders zijn een mogelijkheid om dat te doen.
Mocht Stengs vanavond aan de aftrap verschijnen, dan zou het goed kunnen dat Gudmundsson een linie zakt naar de ’10-positie’ en Dani de Wit op zijn beurt doorschuift naar de positie van Teun Koopmeiners.

Wijndal aanvoerder

Net als tegen Willem II zal linksback Owen Wijndal de aanvoerdersband dragen tegen Sparta. De Oranje-international liet vorige week na de wedstrijd maar wat trots zijn band zien voor de camera van ESPN.  “Owen is een AZ-jongen in hart en nieren en dit maakt hem heel erg trots”, vertelde Pascal Jansen voorafgaand aan het treffen op de clubwebsite.
Interview met Owen Wijndal over AZ - VVV Venlo en Oranje

Sparta

Tegenstander Sparta Rotterdam kent een goede reeks in de Eredivisie. De formatie van trainer Henk Fraser is de laatste vijf wedstrijden ongeslagen en bevinden zich met een elfde positie prima in de middenmoot van de competitie.
Lennart Thy is met 12 doelpunten topscorer van Sparta. Verdere blikvangers bij de Rotterdammers zijn middenvelders Abdou Harroui en Deroy Duarte.

Recente historie

De eerdere wedstrijd tussen AZ en Sparta dit seizoen was er één om niet snel te vergeten. De Alkmaarders stonden in de rust met 0-4 voor op het Kasteel, maar kenden een knotsgekke tweede helft. De Alkmaarders gaven die ruime voorsprong net zo makkelijk weer uit handen. De wedstrijd eindigde in 4-4.

Vanavond zal het dus zeker anders moeten voor de ploeg van Pascal Jansen. Vorig seizoen rekenden de Alkmaarders in het Cars Jeans stadion al in de eerste helft af met de Rotterdammers. Bekijk hieronder de samenvatting van die wedstrijd.

2019-2020: AZ – Sparta 5-1
Idrissi 2x, Boadu 2x, Koopmeiners (AZ), Harroui (Sparta)
2018-2019: AZ – Sparta 2-1
Weghorst, Idrissi (AZ), Chabot (Sparta)
2017-2018: AZ – Sparta 1-1
Luckassen (AZ), Pogba (Sparta)watch?v=cHyVCt_ldF8
2013-2014: AZ – Sparta 1-1
Jóhansson (AZ), Voskamp (Sparta)
2009-2010: AZ – Sparta 2-0
Dembélé, El Hamdaoui (AZ)

Aftrap

AZ – Sparta begint vanavond om 20:00 en is live te volgen via ESPN. Na afloop van de wedstrijd zal het wedstrijdverslag op onze website te lezen zijn.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant