Elftal en Technische staf

AZ zonder Hatzidiakos tegen FC Twente

Pantelis Hatzidiakos zal er vanavond in de thuiswedstrijd tegen FC Twente niet bij zijn. De Griekse verdediger kreeg tegen Feyenoord een forse sliding van Berghuis te verduren en ondervond deze week een tegenslag in zijn herstel. Ook Midtsjø is nog een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen de Tukkers.

Letschert

De afwezigheid van Hatzidiakos betekent hoogstwaarschijnlijk een basisplaats voor Timo Letschert. Mocht Midtsjø afwezig zijn, dan zal Dani de Wit naar alle waarschijnlijkheid zijn positie invullen.

Mocht AZ vanavond winnen, dan nadert het PSV tot op twee punten. De Eindhovenaren spelen morgen om 14:30 de topper tegen Feyenoord.

FC Twente

FC Twente kende een goede start van het seizoen, maar heeft het de laatste vijf duels lastig. Van die wedstrijden wonnen de Tukkers maar één keer (0-2 tegen Vitesse). De ploeg van Ron Jans doet met een 8e plaats in de Eredivisie nog volop mee om een play-off ticket.

Recente historie

De laatste keer dat AZ en FC Twente elkaar in Alkmaar troffen was in de halve finale van de KNVB Beker in 2018. Op een vrieskoude woensdagavond, waar de gevoelstemperatuur rond de -20 graden lag, schoten Til, Weghorst en Idrissi AZ naar de bekerfinale in de Kuip.

2019-2020: AZ – FC Twente 3-0
Hatzidiakos, De Wit, Boadu (AZ)
2017-2018 AZ – FC Twente 4-0 (KNVB Beker) 
Til, Weghorst, Idrissi 2x (AZ)
2017-2018: AZ – FC Twente 2-0
Jahanbakhsh, Van Overeem (AZ)
2016-2017: AZ – FC Twente 2-1 
Bijen (e.d.), Friday (AZ), Andersen (FC Twente)
2015-2016: AZ – FC Twente 3-1
Janssen 2x, Hupperts (AZ), Ziyech (FC Twente)

Aftrap

AZ – FC Twente begint vanavond om 20:00 en is live te volgen via ESPN. Na de wedstrijd zal een wedstrijdverslag op onze website te vinden zijn.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant