Wedstrijden

AZ zonder Haps en Wuytens, Olij maakt debuut

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Ridgeciano Haps, Stijn Wuytens en Alireza Jahanbakhsh zijn vanavond niet van de partij tegen ASWH. De eerste twee hebben volgens coach John van den Brom teveel last van pijntjes. ‘Ik wil met frisse jongens gaan spelen. Om de tegenstander, zoals we dat in het voetbal zeggen, kapot te spelen. Dat zal tegen ASWH in een hoog tempo moeten gebeuren, zodat we de volgende ronde halen’, aldus de oefenmeester op AZ.nl. Alireza Jahanbakhsh ontbreekt vanwege prive-omstandigheden. Onder andere jongens als Calvin Stengs mogen daarom hopen op minuten.

Olij

Wie zeker minuten gaat maken is Nick Olij. De 21-jarige doelman zal aan de aftrap staan in de bekerwedstrijd tegen de amateurs en zal daarmee zijn officiële debuut gaan maken in AZ 1. Tegenstander ASWH speelt dit seizoen in de derde divisie A en doet het daar met een derde plaats verdienstelijk. Met Mels van Driel, Stef Doedée, Jeffrey Altheer en Shabir Isoufi heeft de ploeg uit Henrdik-Ido-Ambacht wel wat spelers met ervaring in het betaalde voetbal. Laatstgenoemde heeft zelfs een verleden bij AZ.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com