Wij zijn op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om mee te schrijven?

Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

AZ zonder Guus Til tegen VVV

Guus Til ontbreekt als AZ het morgenavond in het eigen stadion op mag nemen tegen VVV Venlo. De middenvelder werd afgelopen woensdag tegen FC Twente al vroeg in de tweede helft vervangen vanwege een liesblessure en is nog onvoldoende hersteld om morgen in actie te komen. Tegenover de absentie van Til staat de terugkeer van Idrissi. Ook Thomas Ouwejan is tegen de Limburgers inzetbaar.

Of Idissi direct weer in de basis start is echter nog niet zeker. ‘Oussama zit weer bij de wedstrijdselectie. Ik weet alleen nog niet of hij gaat starten. Wellicht hou ik hem achter de hand’, geeft Van den Brom aan op de website van de club. Naar alle waarschijnlijkheid zal Joris van Overeem de plek op het middenveld over gaan nemen van Guus Til, terwijl Mats Seuntjens op linksbuiten lijkt te starten.

Historie

Van de laatste vijf ontmoetingen in eigen huis wist AZ er vier te winnen van de huidige ploeg van Maurice Steijn. Tweemaal werden de Limburgers met liefst 6-1 terug naar huis gestuurd. De laatste keer was twee seizoenen geleden in de beker, toen zowel Muamer Tankovic als Markus Henriksen tweemaal wisten te scoren. In het seizoen 2010/2011 werd er ook met die cijfers gewonnen en was Kolbeinn Sigthorsson de grote man met liefst vijf treffers.

Uitslagen laatste vijf ontmoetingen

2009/2010: 2-0
Lens, Holman (AZ)
2010/2011: 6-1
Sigthórsson 5x, Gudmundsson (AZ) Musa (VVV Venlo)
2011/2012: 2-1
Holman, Altidore (AZ) Kruysen (VVV Venlo)
2012/2013: 1-2
Falkenburg (AZ) Maguire, Radosavljevic (VVV Venlo)
2015/2016 (beker): 6-1
Van der Linden, Tankovic 2x, Henriksen 2x, Mühren (AZ), Van Crooy (VVV Venlo)

Vermoedelijke opstelling: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Van Overeem, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Seuntjens

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

3 Comments

Comments are closed.